05 Şubat 2021 06:04

KRT TV Programcısı ve Mimar Osman Güdü'ye sopalı saldırı

KRT TV'de "Kent ve Yaşam" programını sunan Osman Güdü, Kartal’daki ofisinin önünde saldırıya uğradı. Hastaneye kaldırılan Güdü’nün başına dikiş atıldığı kaydedildi.

Osman Güdü | Fotoğraf: krttv.com.tr

Paylaş

Mimarlar Odası İstanbul Anadolu 2. Bölge Temsilciliği Başkanı ve KRT TV Programcısı Osman Güdü, ofisinden çıktığı sırada saldırıya uğradı. Güdü'nün kafasında yarıklar oluştu, 9 dikiş atıldı.

KRT TV’de Kent ve Yaşam programını hazırlayıp sunan Osman Güdü, akşam 19:50 sularında Kartal’daki ofisinden çıkıp aracına bindiği esnada saldırıya uğradı. Saldırganın Güdü’nün kafasına sert bir cisimle defalarca vurduğu, bir taraftan da küfürler savurduğu öğrenildi.

Çevredekilerin müdahalesiyle saldırganın kaçtığı, Güdü’nün de Okan Üniversitesi Hastanesine kaldırıldığı kaydedildi. Saldırı sonucu Güdü’nün kafasının iki bölgesinde yarıklar oluştuğu ve 9 dikiş atıldığı aktarıldı.

Osman Güdü "aracının Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi'nin önünde olduğunu ve her tarafta kameraların bulunduğunu" belirterek Kartal Karakoluna giderek şikayetçi olacağını söyledi.

HEDEF GÖSTERİLMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde "Kent ve Yaşam" programında, Bayburt için yaptığı değerlendirmeler nedeniyle Güdü, hedef gösterilmişti. Güdü, "Bölgede tarikat ve cemaatler cirit atıyor" demişti. Güdü’nün Bayburt ilinde oluşan tarikatlaşmaya dikkat çektiği sözleri çarpıtılmış ve linç kampanyasına maruz bırakılmıştı. Türkiye Bayburtlular Federasyonu yönetici ve üyeleri, KRT’nin İstanbul’daki merkezi önünde toplanıp Güdü hakkında açıklama ve protesto gerçekleştirmişti.

Ocak ayında KRT TV Programcısı Avukat Afşin Hatipoğlu da evinin önünde maskeli kişilerin saldırısına uğramıştı. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Donald Trump, Senato'daki azil duruşmasında ifade vermeyecek

SONRAKİ HABER

Boğaziçi öğrencilerine İzmir Çiğli’deki mahallelerden alkış ve ıslıklı destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa