05 Şubat 2021 06:30
Son Güncellenme Tarihi: 05 Şubat 2021 11:30

Ahmet Şık, hakkında açılan soruşturmayı Evrensel’e değerlendirdi: Beni haklı çıkardı

Boğaziçi öğrencilerin eylemine destek verdiği için hakkında “suç işlemek için alenen tahrik” suçlamasıyla soruşturma başlatılan Ahmet Şık, "Soruşturma söylediklerimin sağlaması oldu" dedi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Okan BAŞAL
İstanbul

Ahmet Şık, kayyum rektör Melih Bulu'ya karşı düzenlenen eylemlerde gözaltına alınan Boğaziçi Üniversitesi öğrencileriyle dayanışma için gittiği adliyede yaptığı açıklama üzerine çarpıtmayla hedef gösterildi. "Kimse seçimle gidiyorlar sayıklamasının peşinden gitmesin" sözleri nedeniyle Şık hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "suç işlemek için alenen tahrik" suçlamasıyla soruşturma açıldı. Soruşturmada Şık'ın "Bu hükümet seçimle gitmeyecek, sokağa çıkın" çağrısında bulunduğu iddia edildi. Soruşturmayı Evrensel'e değerlendiren Şık, "Yargıya, bu soruşturmayı açanlara da teşekkür ediyorum. Tam da dediğim şeyin kanıtı oldu" dedi. Şık, ayrıca "Beni bununla korkutacaklarını sanıyorlarsa çok yanılıyorlar. Hapisle korkutacakları biri değilim ben. Kendileri korksunlar" diye konuştu.

ADLİYEDE DAYANIŞMA ÇAĞRISI

Bağımsız Milletvekili Ahmet Şık, gözaltına alınan Boğaziçi Üniversitesi öğrencileriyle dayanışma için gittiği adliyede yaptığı açıklamada "Kimse seçimle gidiyorlar sayıklamasının peşinden gitmesin. Mafyayla hukukla mücadele edilmez. Bunların hukukuyla mücadele edilmez. Evrensel hukuk normlarının olduğu bir hukukla mücadele etmek için herkes yurttaşlık görevini yerine getirmeli, bu mücadeleye omuz verilmeli. İsim vererek de söyleyeceğim. Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptığı veli toplantısında, anne babalara yaptığı çağrıyı kimse ciddiye  almasın. Burada çok ağır bir yük var ve bu yükü kaldırmak sadece bu genç arkadaşların enerjisiyle olacak evet ama, onların tek başına yüklenebileceği bir ağırlık değil bu. Hep birlikte ona el atmamız gerekiyor ve hep birlikte o taşı kaldırıp atacağız. O taşın adı saray rejimi" dedi.

HEDEF GÖSTERİLDİ

Ahmet Şık'ın bu açıklaması sosyal medyada bazı haber sitelerinde "Ahmet Şık, Boğaziçi protestolarını bahane ederek, 'Bu hükümet seçimle gitmeyecek, sokağa çıkın' çağrısında bulundu" şeklinde aktarıldı.

JET HIZINDA SORUŞTURMA

Hedef gösterme üzerine harekete geçerek jet hızında bir soruşturma başlatan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ahmet Şık'ın "suç işlemek için alenen tahrik" suçunu işlediğini öne sürdü.

Başsavcılığın açıklamasında "Bazı internet siteleri ve sosyal medya mecralarında; Bağımsız milletvekili Ahmet Şık’ın Boğaziçi protestolarını bahane ederek, 'Bu hükümet seçimle gitmeyecek, sokağa çıkın' çağrısında bulunduğuna dair haberler yer alması üzerine, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenterler Bürosu tarafından,  27. Dönem bağımsız milletvekili Ahmet ŞIK hakkında TCK 214. Maddesi kapsamında 'Suç işlemek için alenen tahrik' suçundan soruşturma başlatıldığı, kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

"BENİ KORKUTACAKLARINI SANIYORLARSA ÇOK YANILIYORLAR"

Soruşturma kararını Evrensel'e değerlendiren Ahmet Şık, "Tam söylediklerim üzerinden başlatıldı" dedi. 

Yaşananların sistemin işleyişini gösterdiğine dikkat çeken Ahmet Şık, "Sistem şöyle işliyor: Hilal Kaplan bir çarpıtma ileti paylaşıyor Twitter'da, trol orduları devreye giriyor, sonra da yargı buradan kendine verilen, tebliğ edilen görevin gereğini yapıyor. Böyle işleyen bir sitem var" ifadelerini kullandı.

Şık, "Beni bununla korkutacaklarını sanıyorlarsa çok yanılıyorlar. Ben hapse girerim çıkarım, bu hiç önemli değil eğer dertleri oysa. Hapisle korkutacakları biri değilim ben. Kendileri korksunlar" diye konuştu.

"TAM DA DEDİĞİM ŞEYİN KANITI OLDU"

Yargıya, bu soruşturmayı açanlara teşekkür eden Ahmet Şık, "Tam da dediğim şeyin kanıtı oldu. Orada diyorum ki 'Mafyayla, mafyaya teslim olmuş bir yargıyla mücadele edemezsiniz. Bu hukukla mücadele edemezsiniz. Evrensel hukuk normlarını referans alan bir yargıyla mücadele edebilirsiniz' diyorum. Tam da dediğimin kanıtı. Söylediğim bundan ibaretti bu da sağlaması oldu. Teşekkür ediyorum bu soruşturmayı açanlara" dedi.

"BUNU TROLİÇE VE TROLLER SÖYLÜYOR"

Hedef gösterilen açıklamasında direkt "Sokağa çıkın" demediğini belirtmemiz üzerine Ahmet Şık, "Onu kim söylüyor? Hilal Kaplan gibi gazetecilikten bihaber insanlar. Troliçe ve toller söylüyor yani. Savcıların da kimi dinlediğini görüyorsunuz. Çok önemli değil yani" değerlendirmesinde bulundu.

"CAHİLLE SOHBETİ KESTİM"

Hilal Kaplan'a ve trollere dair söyleyecek bir sözü olup olmadığını sorumuza ise Ahmet Şık, "Onları ciddiye alıp yanıt vermem ben. Cahille sohbeti kestim ben" yanıtını verdi.

"TÜRKİYE'NİN BİR KANUN DEVLETİ BİLE OLMADIĞININ KANITI"

Soruşturmayı "vakayı adiye" olarak niteleyen Şık, son olarak "Türkiye'nin bir hukuk devleti değil bir kanun devleti bile olmadığının kanıtıdır bunlar" dedi.

ÖNCEKİ HABER

Boğaziçi öğrencilerine İzmir Çiğli’deki mahallelerden alkış ve ıslıklı destek

SONRAKİ HABER

Valilik gözaltına alınanlara "terörist" dedi, Soylu "Devlet burada" paylaşımı yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa