05 Şubat 2021 06:11

Valilik gözaltına alınanlara "terörist" dedi, Soylu "Devlet burada" paylaşımı yaptı

İstanbul Valiliği, Kadıköy'de Birleşik Mücadele Güçlerinin açıklaması esnasında polis zoruyla gözaltına alınanlar için yine bildik ifadeler kullandı. Süleyman Soylu da "Devlet burada" dedi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

İstanbul Valiliği, Kadıköy'de Birleşik Mücadele Güçlerinin açıklaması esnasında polis zoruyla ve darbedilerek gözaltına alınanlar için yine tanıdık ifadeler kullandı, "terörle iltisaklı" ya da "terörist" dedi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Valilğin açıklamasını Twitter hesabından paylaşarak "Devlet burada" dedi.

Birleşik Mücadele Güçleri’nin kuruluş açıklamasına engel olmak isteyen polis, Kadıköy'de çok sayıda kişiyi darbederek gözaltına aldı. İstanbul Valiliği, bugün yaptığı açıklamada "Gözaltına alınan 65 kişiden 58'i farklı silahlı terör örgütleriyle iltisaklı-irtibatlı" diyerek yine aynı bilindik yöntemi uyguladı.

Valilik açıklamasında "Gözaltına alınan 65 şüpheliden 58'inin farklı silahlı terör örgütleriyle iltisaklı-irtibatlı ve haklarında daha önce işlem yapıldığı, 7 kişinin de herhangi bir suç kaydının bulunmadığı anlaşılmıştır. 1 kişinin DHKP-C silahlı terör örgütü üyesi olduğu ve arandığı, 28 kişinin DHKP-C, MLKP, TKEP/L, TİKKO, THKPC, TKML terör örgütleriyle, 22 kişinin PKK/KCK silahlı terör örgütüyle ilgili geçmişte suç kayıtlarının bulunduğu, 7 kişinin farklı silahlı terör örgütleriyle iltisaklı oldukları tespit edilmiştir" denilerek yine ortaya karışık terör örgütü tanımı yapıldı.

SÜLEYMAN SOYLU'DAN TUHAF PAYLAŞIM: "DEVLET BURADA"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Valiliğinin açıklamasını Twitter hesabından "Devlet burada..." ifadesiyle paylaştı.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ahmet Şık, hakkında açılan soruşturmayı Evrensel’e değerlendirdi: Beni haklı çıkardı

SONRAKİ HABER

Kocaeli Karamürsel'de yapımı süren millet kıraathanesinin mobilyaları AKP'lilerden

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa