05 Şubat 2021 09:51

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yürekleri yetse cumhurbaşkanı da istifa etsin diyecekler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Boğaziçi protestolarına dair yaptığı açıklamada çekincesini açıklayarak "Bu işi Gezi olaylarıyla aynı yere getiremeyecekler" dedi.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi protestolarına dair konuştu, konuyla ilgili çekincesini de ortaya koyarak "Bu işi Gezi olaylarıyla aynı yere getiremeyecekler" dedi.

Cuma namazı çıkışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, cumhurbaşkanının istifasını istemek suçmuş gibi davranarak "Melih Bey istifa etmelidir diyorlar. Yürekleri yetse 'Cumhurbaşkanı da istifa etsin' diyecekler dedi. Gezi Direnişi'ne gönderme yapan Cumnurbaşkanı Erdoğan, "Osman Kavala denilen, Soros'un temsilcisi olan kişinin karısı da aynı şekilde bu provokatörlerin içerisinde yer alıyor" diyerek cinsiyetçi ifadeler de kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

• Boğaziçi Üniversitesi'ndeki olayları, oradaki öğrencilerimiz üzerinden tanımlamak mümkün değil. Bunun oradaki öğrencilerimizle alakası yok, bu işin başını maalesef siyasetin bir boyutu çekiyor. HDP'nin Kadıköy'de yapmış olduğu çağrı ve gösteriler bunun çok açık ifadesi. CHP'nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da bu işte üstlendiği görev ortadadır.

• Melih Bey iki farklı üniversitede rektörlük yapmış bir insan. ODTÜ'den gelme, Boğaziçi ile ilişkileri var ve alanında başarılı. Televizyon kanallarında 'Melih Bulu istifa etmelidir' diyorlar. Yürekleri yetse 'Cumhurbaşkanı da istifa etsin' diyecekler. Osman Kavala denilen, Soros'un temsilcisi olan kişinin karısı da aynı şekilde bu provokatörlerin içerisinde yer alıyor.

• Ana muhalefet partisi bunun içinde, dağdan beslenen malum HDP bunun içinde, ne yazık ki İYİ Parti de bunun içinde. Bu işi bir daha Gezi olaylarıyla aynı yere getiremeyecekler. Bunların çoğu mikser ya, bizim mikserlerle işimiz yok. Oradaki yavruları teröre peşkeş çekemeyecekler. Dikkat edin, içeride bir şey yok. Siz rektörün odasını işgale yeltenirseniz ona da 'hoş geldin' demezler.

• Amerika ve AB ne diyor, 'Biz Boğaziçi'nde olanları kınıyoruz' diyor. Amerika, seçim öncesindeki olaylardan demokrasi adına hiç utanç duymuyor musunuz? Irkçılıkta tavan yaptınız. Zenci vatandaşlarınızı polisler nasıl yere yatırıp öldürdü? Ya Macron, sen önce sarı yelekliler meselesini hallet. Bizim ülkemizde böyle bir sorun yok.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Selahattin Demirtaş hakkında 8 yıl hapis cezası istendi

SONRAKİ HABER

CHP’li Tanal’ın, Erdoğan’ın Meclise devrettiği lüks aracını görmesine engel

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa