05 Şubat 2021 10:10

Menemen Belediyesi işçileri Boğaziçi öğrencilerini selamladı

Menemen Belediyesinde 4 gündür işbaşı yapmayı bekleyen 680 işçi bugün yaptıkları açıklamada, Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine selam gönderdi.

Menemen Belediyesi önü | Fotoğraf: Turan Kara / Evrensel

Reklam

Belediye şirketi Meta-Su ve Menaş’ın devri konusunda AKP ve CHP arasında süren tartışmada işbaşı yaptırılmayan 680 işçi ve işyerinde örgütlü Belediye İş Sendikası 4’üncü günde de belediye önünde bekleyişlerine devam etti. İşçiler sık sık “Direne direne kazanacağız” sloganları attı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Bayram Özkan, “Menemen halkına hizmet götüren işçileri siyasi taraf yapamazsınız. İşçi arkadaşlarımızı derhal işbaşı yaptırmanız gerekiyor. Burada eylem yapmıyoruz işbaşı yapmak için bekliyoruz. Eğer işçilere iş başı yaptırmazsanız 10 binleri Menemen’e yığarız direne direne bu hakkımızı alırız” dedi.

TEK TALEBİMİZ BİR AN ÖNCE İŞBAŞI YAPMAKTIR”

“Bizi siyasi bir tarafa çekmeyin. Kendi aranızdaki siyasi çekişmeyi masada çözün. Bizi bağlayan taraf işsiz, aşsız kalmamızdır. Tek talebimiz bir an önce işbaşı yapmaktır. Siyasi çekişmelerin altında ezilenler işçiler olmamalı. Emekçileri mağdur etmeyin” diyerek Menemen Belediye Başkan Vekili AKP’li Aydın Pehlivan’a seslenen Özkan, tüm işçiler işbaşı yapana kadar bütün üyeleriyle eyleme geçeceklerini ve hizmet üretmeyeceklerini söyledi.

Özkan ayrıca konuşmasında, “Demokrasi ve emek mücadelesi veren, barışçıl eylem yapan Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerini selamlıyorum” diyerek direnişlerinin önemli ve örnek olduğunu, işçilerinde hakları için aşağıya bakmadan direnmeye devam edeceğini söyledi.

İşçiler ise belediye binası önündeki bekleyişlerine devam ediyor. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam