05 Şubat 2021 20:02
Son Güncellenme Tarihi: 06 Şubat 2021 09:13

Boğaziçi Üniversitesinde Hukuk Fakültesi ve İletişim Fakültesi kuruldu

Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile Boğaziçi Üniversitesinde Hukuk Fakültesi ve İletişim Fakültesi kuruldu.

Boğaziçi Üniversitesi önü | Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

AKP'den milletvekili aday adayı olan Melih Bulu'nun Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından rektör olarak atandığı Boğaziçi Üniversitesinde Hukuk Fakültesi ve İletişim Fakültesi kuruldu.  

5 Şubat 2021 tarihli Cumhurbaşkanı Erdoğan imzalı kararda, 13 üniversiteye çeşitli fakültelerin kurulmasına ilişkin duyuru Resmi Gazete’de yayımlanan 3519 sayılı Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile duyuruldu.  

Rektör Melih Bulu, söz konusu fakülte kararına ilişkin ilk değerlendirmesini kişisel sosyal medya hesabı Twitter’dan yaptı.

Prof. Bulu, “Cumhurbaşkanımızın imzasıyla kurulan İletişim ve Hukuk Fakültelerinin Boğaziçi’ne farklı perspektifler ve zenginlikler katacağına inanıyorum. Bundan sonraki sürecin işleyişini ilgili akademik kurullarımız ile ilerleteceğiz. Üniversitemiz ve ülkemiz için hayırlı olsun” diye yazdı.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, Cumhurbaşkanına yönelik yazıkları açık mektupta kurulacak yeni fakültelere ilişkin “Kendi atadığınız rektörü okulda tutacak gücünüz olmadığı için, yeni kurulacak fakültelerle, şişirme kadrolarla ayakta tutmaya çalışmak da pek yüreklice bir tutum olmasa gerek” dedi. 

AKDENİZ: FAKÜLTELER TRUVA ATI OLACAK

Prof. Dr. Yaman Akdeniz, Boğaziçi’ye yeni iki fakülte açılması kararını, 2809 sayılı Kanun’da cumhurbaşkanına o kadar geniş yetki verilmiş ki yarın ODTÜ’de Tıp Fakültesi açabilir, Boğaziçi’nin tüm fakültelerini kapatabilir, geriye sadece İletişim ve Hukuk Fakültelerini bırakabilir. Yetkiyi almış ve kullanıyor” dedi. Sosyal medya hesabından paylaşımlarda bulunan Prof. Dr. Akdeniz “Boğaziçi Hukuk ve İletişim Fakültelerinin ana amacı Truva Atı görevi yapmak olacak. Rektörü meşru kılmak için gerekli kadrolar bu fakülteler üzerinden verilecek. Gelecek yeni isimler, rektör yardımcılığı ve vekaleten ‘Görevini ihmal eden’ fakülte dekanlarının da yerine atanacak” değerlendirmesinde bulundu. Bu yeni fakültelerin ana amacının da eğitim planlaması olmayacağını belirten Akdeniz “Öğrenci alımının en erken 2022-23 akademik yılında olabileceği de dikkate alındığında ana amaç yeni rektör çevresinde kadrolaşmanın sağlanması olacak” dedi.

7 ÜNİVERSİTEDE 16 ENSTİTÜ/YÜKSEKOKUL KAPATILDI

7 üniversitede 16 enstitü ve yüksekokul ise kapatıldı. Kapatılan enstitü ve yüksekokul listesi şöyle:

Aynı kararname ile 3 üniversitede bazı fakültelerin adı değiştirildi. 

  • Adıyaman Üniversitesi Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi'nin adı "Ziraat Fakültesi",
  • Necmettin Erbakan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nin adı "Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi",
  • Necmettin Erbakan Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi'nin adı "Mühendislik Fakültesi",
  • Trabzon Üniversitesi'nde Güzel Sanatlar Fakültesi'nin adı "Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi" olarak değiştirildi. (HABER MERKEZİ)
Yeni yılda Evrensel aboneliği hediye edin
ÖNCEKİ HABER

Evrensel'e verilen cezalara karşı okurlarımızın dayanışma ilanları -6 Şubat 2021

SONRAKİ HABER

Gıda enflasyonundaki artış hem üreticiyi hem de dar gelirli kesimleri etkiliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa