06 Şubat 2021 09:41

Birleşik Krallık’ta enerji şirketleri salgın gerekçesiyle fiyatlara zam yaptı

Birleşik Krallık’ta enerji şirketleri fiyatlara zam yaptı. Zamla birlikte, her aile yıllık en az 96 sterlin fazladan ödeyecek.

Fotoğraf: Arif Bektaş/Evrensel

Paylaş

Arif BEKTAŞ
Londra

Birleşik Krallık’ta enerji şirketleri fiyatlara zam yaptı. Zamlı tarife nisan ayından itibaren geçerli olacak. Zamla birlikte, her aile yıllık en az 96 sterlin fazladan ödeyecek. Bu şirketler de, yaptıkları zamma gerekçe olarak salgını gösterdi.

Koronavirüs nedeniyle çalışamayan işçiler için ödenen yüzde 80 maaş uygulaması da mart ayında sona erecek. Devlet desteğinin sonlandırıldığı bir dönemde böyle bir zammın yapılmış olması insanları düşündürmeye başladı. Enerji şirketleri ise salgın nedeniyle hiç durmadı ve sürekli çalıştı.

Pandemi nedeniyle destek alan ve evlerine kapanan insanların daha fazla elektrik ve gaz harcaması yapmış olmasına rağmen enerji şirketleri zarar ettiklerini öne sürerek fiyatlarda artış yapacaklarını açıkladı. Hükümet, bu zammı engelleme yetkisi olmasına rağmen ses çıkarmayarak, zaten çok zor ve ekonomik sıkıntılar içinde olan halkın daha da büyük sıkıntılara girmesine neden oluyor. 

İŞÇİLER YİNE GREVE BAŞLADI

En büyük enerji şirketlerinden biri olan British Gas işçileri, bugün üç günlük bir greve daha çıktı. İşçileri işten çıkarıp ve tekrar işe alarak daha ağır koşulları olan yeni bir sözleşme dayatan şirkete karşı işçiler üye oldukları GMB sendikasının çağrısıyla greve başladı. İşçiler aralık ve ocak aylarında da toplam 12 gün greve çıkmışlardı.

İşçi Partisi eski başkanları Ed Miliband ve Jeremy Corbyn, Londra Büyükşehir Belediye Başkanı Sadıq Khan ve yazar Owen Jones gibi bir çok tanınmış isim video yayımlayarak, işçilere yapılanın kabul edilemeyeceğini ve şirketin derhal sendika ile masaya oturarak sorunu çözmesini istedi.

ÖNCEKİ HABER

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Yeşim Taşova'dan "üçüncü dalga" uyarısı

SONRAKİ HABER

Cumartesi Anneleri Maksut Tepeli’nin akıbetini sordu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa