08 Şubat 2021 08:43

Muharrem İnce, CHP'den istifa etti: Cumhur ittifakını asla desteklemeyeceğiz

Yeni parti çalışmalarını sürdüren Muharrem İnce, Cumhuriyet Halk Partisinden (CHP) istifa etti. İnce'nin e-devlet üzerinden yaptığı istifa onaylandı.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Memleket Hareketi'ni partileştirme kararı alan eski CHP Milletvekili Muharrem İnce, Ankara'da basın toplantısı düzenledi. Yeni parti çalışmalarını sürdüren Muharrem İnce, gün içinde Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) istifa etti. İnce'nin e-devlet üzerinden yaptığı istifa onaylandı.

ERDOĞAN'IN İSTİFAYA ÇAĞIRDI, İSTİFA ÇAĞRISI YAPAMAYAN CHP'Yİ ELEŞTİRDİ

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki protestolara dair konuşan Muharrem İnce, "Atatürk isminin silindiği AKP iktidarında, Atatürk diyemeyen CHP'li yöneticilerin olması içimizi acıtıyor. 18 yıldır ülkeyi yöneten, ülkeyi uçurum kenarına getiren Erdoğan 'yürekli yetse beni de istifaya çağırıyor' derken muhalefet 'istifa çağrısı yapamıyor. Evet Sayın Cumhurbaşkanı sen de istifa etmelisin. Bu muhalefet diyemiyor bunu, meydan okuyamıyor. Bu iktidar bu muhalefetten, bu muhalefet bu iktidardan çok memnun. Herkes yerinden memnun ama biz memnun değiliz. Biz üçüncü bir yol sunuyoruz" dedi. 

"Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'istifa et' diyemeyen muhalefet de istifa etmelidir" diyen İnce, "İkisi de birbirinden beter. Biri merkez de, diğeri belediyelerde iktidar. Mutlu bir azınlık var ülkede. Bu iktidardan da bu muhalefetten de huzur gelmez ülkeye. Atatürk'ün emaneti kalmadı, ortada bir tabela var sadece" dedi.

İSTİFA KARARINI AÇIKLADI

"Partinin tabanı ile yönetimi arasında büyük uçurum meydana geldiğini ifade eden İnce, "Kimlerle yolumu ayırıyorum. ABD'den demokrasi dilenenlerle, Atatürk'e 'kefere' diyenleri yönetici yapanlarla, grup başkanvekilliği seçimini bile kaldırıp atamayan getiren bu arkadaşlarla yollarımı ayırıyorum" ifadelerini kullandı ve "Birazdan CHP'den e-Devlet üzerinden istifa edeceğim. Gerekçesini de hafta içi yazılı olarak göndereceğim" dedi.  

"CUMHUR İTTİFAKI'NI ASLA DESTEKLEMEYECEĞİZ"

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine dair de konuşan İnce, "CHP'nin adayı, İYİ Parti'nin adayı Erdoğan karşısında en yüksek oyu alırsa ikinci turda destekleriz. Ne var bunda? Bölme mölme yok kardeşim. Cumhur İttifakı'nı asla desteklemeyeceğiz" dedi. 

İnce ayrıca, "İstifa eden 3 arkadaşımız Memleket Hareketi'ne katılmışlardır. Parti çalışmalarına devam ediyorlar" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Oğluna torpil yapmaktan yargılanan rektör, davası sürdüğü halde yeniden atandı

SONRAKİ HABER

Öğretmenlerin mesleki çalışma seminerine Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi de eklendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa