08 Şubat 2021 09:40

Boğaziçi eylemi engellenen Dersim Emek ve Demokrasi Güçleri: Dersim aşağı bakmayacak!

Dersim Emek ve Demokrasi Güçleri'nin Boğaziçi öğrenci ve akademisyenlerine destek eylemi polis tarafından engellenmek istendi. Yapılan açıklamada, "Dersim aşağı bakmayacak" denildi.

Fotoğraf: Özgür Dersim gazetesi

Paylaş

Dersim Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından yapılmak istenen basın açıklaması pandemi koşulları gerekçesiyle engellenmek istendi. Polisin müdahalesine rağmen yapılan açıklamada “Dersim aşağı bakmadı, bakmayacak” ifadeleri kullanıldı.

AKP'li Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesine atanmasına karşı yapılan eylemlere yönelik baskı ve gözaltılara karşı Dersim Emek ve Demokrasi Güçleri Sanat Sokağında basın açıklaması yapmak istedi. Açıklama okunmaya başlandığında polis müdahale etti. Ancak müdahalelere rağmen basın açıklaması gerçekleştirildi. Platform adına açıklamayı okuyan Hıdır Yıldız, Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenlerinin, baskılara boyun eğmeme eylemlerinin devam ettiğini ve direnişe desteğin yaygınlaştığını ifade etti.

"KEYFİ MÜDAHALELER"

Yıldız, “Gözaltına alınan ve tutuklanan öğrencilere polis sopasıyla boyun eğdirilmeye çalışılması ise, iktidar ve banka havuzundan beslenen propaganda makinesine göre ‘güven huzuru sağlamaya yönelik demokratik tedbir’ olduğu söylenmektedir. Burjuva iktidar artık kendi hukukuna da uymamaktadır. Bölgede de Van ve Dersim'de de tedbir adı altında OHAL uygulamaları devam ediyor. Anayasanın 34. Maddesinde 'Herkes, önceden izin almadan, silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir' şeklinde vücut bulan anayasal hakkın hukuki dayanağı olmadan kısıtlanması ve akabinde kolluk tarafından herhangi yasal bir dayanağı olmaksızın keyfi şekilde vatandaşlara talimatlar verilip ardından gözaltına alınması demokratik bir hukuk devletinde asla yeri olmayacak muamelelerdir." diye konuştu.

"SESSİZ KALMAYACAĞIZ"

Yıldız, “Demokratik muhalefeti susturmak için yapılan bu yasaklara sessiz kalmayacağımızı belirtmek istiyoruz. Biz aşağıda imzası bulunan kurumlar: geçmişte olduğu gibi bugün de, hukuka aykırı tüm işlem ve eylemlerin karşısındayız. Suç oluşturmayan demokratik haklarını kullanan vatandaşlara karşı her türlü baskının son bulmasını ve herkesin, önceden izin almadan, silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkını sahiplenmesini istiyoruz.” dedi. (Dersim/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Rize’de bir hekime orakla saldırarak yaralayan kişi adli kontrolle serbest bırakıldı

SONRAKİ HABER

Basın meslek örgütleri: Dindar Karataş'ın gazeteciliğine tanığız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa