08 Şubat 2021 13:30

Avukat Serdil İzol: Suruç Davası dosyada olmayan şahıslar üzerinden ilerliyor

33 kişinin katledildiği Suruç Katliamı davası yarın görülecek. Avukatlar IŞİD’li Azzo Halaf Süleyman el Aggal’ın, dosyaya dahil edilmesini talep edecek.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Fırat TOPAL
Diyarbakır

Urfa’da 20 Temmuz 2015’te IŞİD tarafından SGDF’ye yönelik gerçekleştirilen bombalı saldırıda 33 kişi yaşamını yitirdi. Urfa’da 5’inci Ağır Ceza Mahkemesinde açılan davanın 17’inci duruşması yarın görülecek. Duruşmada avukatlar, Sultanahmet ve Suruç’da kullanılan patlayıcıları temin ettiği gerekçesiyle ocak ayında tutuklanan IŞİD’li Azzo Halaf Süleyman el Aggal’ın, dosyaya dahil edilmesini talep edecek. Evrensel’e konuşan davanın avukatlarından Serdil İzol, davanın dosyada olmayan şahıslar üzerinden ilerlediğini söyledi. 

BUGÜNE KADAR İSMİ GEÇMİYORDU

İzol, yakalanan IŞİD’li Azzo Halaf Süleyman el Aggal’ın bugüne kadar dosyada hiçbir şekilde adının geçmediğini belirterek, “Basına yansıyan kısmı bu dosyada patlayıcıyı temin eden şahıslardan biri olduğu söyleniyor. Bununla ilgili bir talebimiz olacak. Bu şahıs bu dosyaya nasıl girdi? MİT’te kaydı var da bizde mi yok? Bu dosyada farklı bir durum oluşturuyor. Çünkü dosyada sanık firari Deniz Çelebi ve İlhami Bali var, zaten Ankara Katliamı dosyasında da bu şahıslar var. Bizim bu şahısla bir bilgimiz yok, basından öğrendik. Bizim dosyamıza bu şahsın beyanı gelmedi. Nasıl bir ifade verdiği bilgisi de gelmedi. Ankara Gar Katliamı’nda da bu şahsın ismi yok. Nasıl bu dosyaya dahil olmuş anormal bir durum. Talebimiz üzerine el Aggal ne diyecek, vereceği ifadeye bakacağız” dedi. 

TALEPLER MAHKEMEDE SONUÇSUZ KALIYOR

Davada herhangi bir gelişmenin olmadığını, mahkeme heyetinin kendilerinin bilgi, belge ve taleplerini dikkate almadığını belirten İzol, davanın dosyada olmayan şahıslar üzerinden ilerlediğini söyledi. İzol, “Şu anda dosyada bir değişiklik yok. Dosyada yargılanan şahıs Yakup Şahin, bir sanık var. Hiçbir zaman mahkeme huzuruna getirilmedi. Taleplerimiz geri çevrildi. Tanık olarak dinlenen Abdullah Ömer Aslan var, takipsizlik kararı verilmişti ilk celsede. Sonradan çelişkili beyanlarda bulunmasına rağmen yine hiçbir işlem yapılmadı. Şu anda 2 firari sanık, 1 tutuklu sanık üzerinden ilerliyor. Biz dosyaya iştirak edenleri tespit ediyoruz ama şöyle bir durum var mahkeme hiçbir şey yapmıyor açıkçası. Yasal olarak Aslan’ın dosyayla ilgisi yok, kamu vicdanında çelişkili ifade verirken söyledikleri var. Deliller mahkemede hiçbir şey ifade etmiyor. Taleplerimiz mahkemede sonuçsuz kalıyor” diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

İstanbul'a soğuk hava ve kar geri dönüyor

SONRAKİ HABER

BTS İzmir Şubesi: Aşağı bakmadan mücadeleye devam ediyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa