08 Şubat 2021 23:24

CHP'den Öz İplik-İş'e destek ziyareti

CHP, Uşak Kaynat İplik’te işten atılan, Balta Orient’te ise ücretsiz izne çıkartılan işçilerin örgütlü olduğu Öz İplik-İş Sendikasını ziyaret etti.

Fotoğraf: Emre Pekşen

Paylaş

Uşak’ta, Öz İplik-İş’in örgütlenme faaliyeti yürüttüğü Kaynak İplik’te 8 işçi işten atıldı, Balta Orient’te ise işçiler ücretsiz izne gönderildi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Uşak Milletvekili Özkan Yalım ve İl Başkanı Ali Karaoba, Öz İplik-İş Sendikasına dayanışma ziyaretinde bulundu.

Ziyarette konuşan Öz İplik-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı İbrahim Yıldız, “Bu pandemi koşullarında insanlar asgari ücretle bile geçinemezken sırf sendikalı oldukları için bizim 8 arkadaşımız Kaynak İplik’te işten atıldı, Balta Orient’te ücretsiz izne gönderildi. Patronlar TÜSİAD, MÜSİAD gibi kurumlarda özgürce örgütlenirken, işçilerin en ufak örgütlenme girişiminde işçileri işten atıyor ya da ücretsiz izne çıkarıyor” dedi.

‘ATILAN İŞÇİLER ALINSIN’

Balta Orient’te işveren temsilcilerinin işçileri tehdit ettiğini söyleyen Yıldız, “Bütün bunlara karşı kamuoyu oluşturmak için ve arkadaşlarımızın haklarını almaları için mücadelemize devam edeceğiz. Kaynak İplik’te işten atılan arkadaşlarımız için de CHP Milletvekili Levent Gök, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bir soru önergesi verdi. Bu süreçte biz de elimizden geleni yapacağız. İşten atmaların son bulmasını ve atılan arkadaşlarımızın tekrardan işe alınmasını talep ediyoruz” diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, “Tırnak ucu kadar vicdanı olan insan bu pandemi koşullarında kimseyi işten çıkarmaz. Ne olursa olsun biz size desteğiz. Uşak İl Örgütü ve vekiller olarak elimizden geleni yapacağız. Gerekirse bizler de bu konuyla alakalı tekrar tekrar önerge veririz” ifadelerini kullandı. Uşak Milletvekili Özkan Yalım da işçilerin mücadelesine destek vereceklerini söyledi. (Uşak/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Fas’ta meydana gelen sel nedeniyle 24 işçi hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

İSDEMİR İşçileri: TİS'te talep edilen oran alınmazsa işçinin kaybı karşılanmaz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa