09 Şubat 2021 07:40

Denizli’de valilik 1 ay süreyle eylem yasağı getirdi

Denizli Valiliği koronavirüs tedbirleri gerekçesi ile 1 ay süreyle tüm açık alanlarda eylem, basın açıklaması ve gösteri yürüyüşlerini yasakladı. Açıklamaya göre yasak 8 Mart’ı da kapsayacak.

Denizli Hükümet Konağı I Fotoğraf: Hilmi Mıynat/Evrensel

Reklam

Denizli Valiliği Kovid-19 salgınını gerekçe göstererek eylem ve basın açıklamalarını 1 ay süreyle yasakladı. Denizli İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi Vali Ali Fuat Atik başkanlığında, Kovid-19 tedbirleri hususunda olağanüstü toplandı. Alınan kararda 9 Şubat’tan itibaren bir ay süreyle açık alanlarda basın açıklaması ve eylemlerin yasaklandığı belirtildi. Açıklamaya göre yasak 8 Mart’ı da kapsayacak. 

Denizli Valiliği 9 Şubat tarihli açıklamasında, “Mutasyona uğramış koronavirüsün yayılım hızının yüksekliği göz önünde bulundurulduğunda, yeniden vaka artışının önüne geçilebilmesi için fiziksel mesafenin korunmasının zor olacağı bazı etkinliklerin kısıtlanması gerekmekte olup; bu kapsamda Kovid-19 salgınının yayılmasını önlemek ve yavaşlatmak amacıyla ilimiz sınırları içerisinde tüm açık alanlarda her türlü açık hava toplantısı, gösteri yürüyüşü, basın açıklaması, oturma eylemi, protesto eylemi ve benzeri etkinliklere bugünden itibaren 1 ay süre ile müsaade edilmemesine karar verilmiştir” ifadelerini kullandı. (Denizli/EVRENSEL)

Reklam