09 Şubat 2021 06:38

Devlet Bahçeli yeni anayasayı “Parlamenter sistemi silmek lazımdır” diyerek savundu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yeni anayasayayla ilgili AKP ile görüşmelerinin sürdüğünü söyledi, “Parlamenter sistemi silmek, kalıntılarını temizlemek lazımdır” dedi.

Devlet Bahçeli | Fotoğraf: Evrim Aydın / AA

Paylaş

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu.

Devlet Bahçeli vatanın varlığını Cumhur İttifakının varlığına bağladı, “Cumhur İttifakı düşmeden, MHP teslim alınmadan bu vatanı bölemezsiniz, bu devleti yıkamazsınız, bu milleti karanlığa çekemezsiniz” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın yaptığı parti ziyaretlerini görmezden gelen Bahçeli, muhalefet partilerini eleştirdi: “Malum partilerin paçaları tutuşmuş gibi kapı kapı dolaşmaları, telaş içinde birbirlerine gidip gelmeleri, kameralar karşısında zoraki gülümsemelerle poz vermeleri bugünlerde oldukça sıklaştı. Bunlar kulağına kimler neyi fısıldadı da ortalığa düştüler. Üçüncü yol arayışları, koltuk kavgaları, yeni ittifak kurma niyetleri, parti içi kaynamalar derken siyasetin zillet ayağı toz duman içindedir.”

CHP VE HDP YİNE HEDEFİNDE

Devlet Bahçeli CHP ve HDP’nin görüşmesini hedef aldı, “CHP’nin HDP’yle görüşmesi demek PKK ile teması demektir. CHP Genel Başkanı son günlerde paniğe kapılmış ve su kaynatmıştır. Buradan baktığımızda CHP ile HDP ile ayırt etmekte zorlandığımızı ifade etmek istiyoruz. CHP savruluyor, bu partinin küçük kuklası İP sallanıyor. Tavsiyemi CHP yönetiminin Kandil’e değil Anıtkabir’e bakması, terör örgütlerinden değil Kuvay-i Milliye’den feyz almasıdır” ifadelerini kullandı.

Belediye başkanlarını da hedef alan Bahçeli, “CHP'li belediye başkanları belediye işlerinden başka her şeye burnunu sokmaktadır” şeklinde konuştu, “İzmir Büyükşehir Belediyesi devlet içinde devlet değildir. Eğer belediye dış finansman kullanacaksa bunun onay makamı Hazine ve Maliye Bakanlığı'dır. İzmir'de özerk bir yönetim kurulda da bizim mi haberimiz mi olmadı” dedi.

TERÖRİST SUÇLAMASI DEVAM EDİYOR

Boğaziçi ile ilgili de konuşan Devlet Bahçeli, terör açıklamalarını yineledi: Biz öğrenciyi de teröristi de biliriz. Ataması yapılan rektörün ana dinamiği, provokasyon merkezi saldırı üssü marjinal örgütlerdir. Evlatlarını üniversiteye gönderen muhterem analarımız çocuğunuz bu örgütlerin eline düşerse bundan memnun olur musunuz?​”

Bahçeli, Twitter’ın paylaşımlarını kısıtlamasına da değindi: “Varsın kısıtlasınlar, isterse bütün mesajlarımı kaldırsınlar, merhum vatan şairimiz Namık Kemal’in dediği gibi; ‘Felek her türlü esbâb-ı cefasın toplasın gelsin, dönersem kahpeyim millet yolunda bir azimetten.’”

Twitter’in beğenmediği şu mesajımı yeri gelmişken tekrarlamakta fayda mülahaza ediyorum dedi ve nefret söylemi içeren paylaşımını yineledi.

“Parlamenter sistemi silmek, kalıntılarını temizlemek lazımdır” ifadelerini kullanan Bahçeli, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ruhuna ve dokusuna uygun yeni bir anayasa yazılması geniş bir uzlaşmayla sağlanmalı ve milletimize kazandırılmalıdır” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Denizli’de valilik 1 ay süreyle eylem yasağı getirdi

SONRAKİ HABER

Bahçeli'den Berberoğlu açıklaması: İnfazın durdurulmasına karşıyız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa