09 Şubat 2021 06:45

Bahçeli'den Berberoğlu açıklaması: İnfazın durdurulmasına karşıyız

Devlet Bahçeli, mahkemenin Enis Berberoğlu'nun infazını durdurma kararına "İnfazın durdurulmasına karşıyız. MHP Genel Kurul'a gelince dokunulmazlığın kaldırılması yönünde oy kullanacaktır" dedi.

Devlet Bahçeli | Fotoğraf: DHA

Paylaş

TBMM’de gazetecilerin sorularını yanıtlayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İstanbul 14.Ağır Ceza Mahkemesi'nin eski CHP milletvekili Enis Berberoğlu'nun yeniden yargılanma talebini kabul etmesi ile ilgili soruya, “Yargıya saygımız var, mahkemenin davayı yeniden görmesini de uygun buluyoruz ancak infazın durdurulmasına karşıyız. Enis Berberoğlu ile ilgili dokunulmazlığın kaldırılmasıyla alakalı fezleke komisyon ve Genel Kurul'a geldiğinde de MHP daha önceki tutum ve davranışına uygun olarak dokunulmazlığın kaldırılması yönünde oy kullanacaktır.” yanıtını verdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Anayasa Mahkemesi (AYM) kararına uyularak Enis Berberoğlu hakkındaki infaz işlemlerinin durdurulmasını talep etmişti. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, eski CHP milletvekili Enis Berberoğlu'nun yeniden yargılanma talebini kabul etti. Mahkeme Enis Berberoğlu'nun infazını durdurdu, Berberoğlu yeniden yargılanacak. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Devlet Bahçeli yeni anayasayı “Parlamenter sistemi silmek lazımdır” diyerek savundu

SONRAKİ HABER

Mutasyonlu virüs vakaları ile temaslıların karantina süresi en az 10 gün olacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa