09 Şubat 2021 07:01

Mutasyonlu virüs vakaları ile temaslıların karantina süresi en az 10 gün olacak

Sağlık Bakanlığı rehberindeki güncellemeye göre mutasyona uğrayan virüse yakalananlar ile temaslıların karantina süreleri en az 10 gün olacak.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Koronavirüs Bilim Kurulu tarafından hazırlanan Temaslı Takibi, Salgın Yönetimi, Evde Hasta İzlemi ve Filyasyon Rehberi güncellendi. Güncellemeye göre mutasyona uğrayan virüse yakalananlar ile temaslıların karantina süreleri en az 10 gün olacak.

Temaslı Takibi, Salgın Yönetimi, Evde Hasta İzlemi ve Filyasyon Rehberine mutasyon görülen kişilerin tedavi süreci ile ilgili iki madde eklendi.

Rehbere, varyant suşlar ile ilgili olarak, "Farklı suşlar ile enfekte olan kişilerin (özellikle varyant suşlar) aynı odaya kohortlaması, virüslerde rekombinasyona neden olarak yeni bir varyant suşa neden olabileceği için bu dönem, hastaların mümkün olabildiğince tek olarak odalarda yatırılması önerilir" maddesi dahil edildi.

Rehbere eklenen diğer maddeler şöyle:

"Varyant suş ile enfekte pozitif vakaların izolasyonunun en erken 10. güne kadar devam edilmesi sonrasında PCR testi ile negatiflik görüldükten sonra izolasyonun sona erdirilmesi gereklidir. 10. günden sonra pozitif çıkan kişilere 48 saat aralıklar ile kontrol testi yapılmaya devam edilmesi önerilir. Varyant suş ile enfekte kesin vaka temaslılarının karantina süreleri en az 10 gün olup, bu sürenin sonunda PCR negatifliği gösterilerek karantinanın sona erdirilmesi gerekmektedir." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bahçeli'den Berberoğlu açıklaması: İnfazın durdurulmasına karşıyız

SONRAKİ HABER

Myanmar'da darbeye karşı eylemler sıkıyönetime rağmen devam etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa