09 Şubat 2021 10:18

TÜVTÜRK’ün 15 istasyonu için TİS imzalandı

Tüm Taşıma İşçileri Sendikasının örgütlü olduğu TÜVTÜRK'te 15 araç muayene istasyonunda çalışan işçileri kapsayan TİS imzalandı.

Fotoğraf:TÜMTİS

Paylaş

Tüm Taşıma İşçileri Sendikasının (TÜMTİS) örgütlü olduğu TÜVTÜRK Adana İçel Hatay Araç Muayene Hizmetleri Yapım İşletim AŞ’de 15 araç muayene istasyonunda çalışan işçileri kapsayan TİS imzalandı.

İmzalanan sözleşmeye göre ikramiyeler dahil ücretlere birinci yıl yüzde 24 ila 30 arasında zam alındı. İkinci yıl ise “yeniden değerleme oranında (etiket zammı)” oranında artış yapılacak. İkramiyeler ise işe yeni girenleri kapsayan alt kademeden, en eski işçileri kapsayan üst kademeye kadar, kademeye göre 1-2-3-4 aylık ücret tutarında ödenecek. Eğitim bayram gibi ödeneklerde de artış sağlanan TİS’te banka promosyonu ödenmesi, ferdi kaza sigortası yapılması da imza altına alındı.

TÜMTİS tarafından yapılan açıklamada, “Temsilci ve üyelerimiz her görüşme sonrasında bilgilendirildi. Toplu sözleşme temsilci ve üyelerimizin tamamına yakınının onayı alınarak imzalandı” dendi. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Yüz yüze eğitim başlıyor veliler endişeli: Nasıl bir uygulama yapılacağını bilmiyoruz

SONRAKİ HABER

İTÜ’de sınav mağduriyetleri son bulmuyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa