9 Şubat 2021 10:45
/
Güncelleme: 14:50

Kazdağları Ekoloji Platformu kuruldu

Kazdağları’ndan Madra’ya kadar Biga Yarımadası’ndaki ekolojik yıkım projelerine ve ülkedeki doğa talan ve yıkım projelerine karşı mücadele etmek üzere Kazdağları Ekoloji Platformu kuruldu.

Kazdağları Ekoloji Platformu kuruldu

Fotoğraf: Evrensel

Kazdağları Ekoloji Platformu çevrim içi gerçekleştirilen bir basın toplantısı ile kuruluşunu duyurdu. Kuruluş deklarasyonunda Platformun Kazdağları’ndan Madra’ya kadar Biga Yarımadası’ndaki ekolojik yıkım projelerine ve ülkedeki doğa talan ve yıkım projelerine karşı mücadele etmek üzere bir araya gelen örgütlerin ve bireylerden oluştuğu  dile getirildi. 

"EKOLOJİK YIKIMLAR EKO KIRIM NOKTASINA GELDİ"

Platformun kurucu eş sözcüleri olarak Hülya Kurt ve Süleyman Eryılmaz seçilirken,  basın metnini okuyan Hülya Kurt tüm dünya gibi ülkemizin de ekolojik yıkım ile karşı karşıya olduğunu dile getirerek "Bizlere “kalkınma” propagandası ile dayatılan ekolojik yıkımlar artık “eko kırım” noktasına gelmiştir. Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 pandemisi üzerine yapılan bilimsel çalışmalar da bu sürecin ekosisteme yapılan müdahalelerden kaynaklandığını göstermektedir. Sermaye doğanın tüm varlıklarını meta olarak görmekte ve el koymaktadır. Kirazlı altın madeni’nden Çırpılar kömürlü termik santraline, Tuzla Köyü jeotermal enerji santrallerinden Madra Dağı bölgesindeki madencilik faaliyetlerine ve Madra Barajı havzasına yayılan maden atıklarına, Halilağa Bakır Ocağı’ndan Atıkhisar Barajı dibindeki Koza Altın Madeni'ne, Biga Yarımadasını saran termik santrallerden tüm bölgeye yayılmış rüzgar enerji santrallerine ve metalik madencilikten taş ocaklarına Kazdağları ve yöresi talan ve rant politikalarının işgali altındadır" dedi.

"MÜCADELEYİ BÜYÜTMENİN VE BİRLEŞTİRMENİN ZAMANI GELDİ"

Ekolojik yıkım tehdidinin daha da arttığı bu dönemde Kazdağları'nda ki mücadeleyi büyütmenin ve birleştirmenin zamanı geldiğini için Kazdağları Ekoloji Platformu'nun kurulduğunu kaydeden Kurt, "Ekolojik bir yaşamı savunan ve bu yaşamı hayata geçirmek üzere ekolojik dengeyi gözeten, doğal ve kültürel varlıkları koruyan, iklim, gıda ve su krizi gibi sorunlara yol açan ve çevresel yıkıma neden olan politikalara karşı mücadele eden demokratik kitle örgütleri, platformlar, sendikalar, meslek örgütleri, kooperatifler, sivil toplum kuruluşları, partiler ve gönüllü bireyler olarak bir çatı altında bir araya gelmiş bulunmaktayız" dedi. 

Kurt, platform olarak, her türlü eşitsizliğe, sömürüye, türcülüğe, cinsiyetçiliğe, tahakküm ve hiyerarşinin her biçimine özellikle de cinsiyet kimliği ve yönelim ayrımına karşı koyacaklarını ifade eden Kara,  Kararlarımızı hep birlikte, meclisimizde önümüze koyduğumuz ilkesellik çerçevesinde alacaklarını söyledi. (HABER MERKEZİ)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Gabar petrolü sömürüsü: 1 milyon liralık üretime  6 liralık ücret

Gabar petrolü sömürüsü: 1 milyon liralık üretime 6 liralık ücret

Saray iktidarının “Milletimiz zenginleşecek” propagandasını yaptığı Gabar petrolünün arkasında ağır bir işçi sömürüsü var. Günde 12 saat çalışma, taşeronlaştırma, sendikasızlık, yoksulluk sınırının yarısı bile etmeyen ücretler… Öyle ki sadece 12.5 saatlik üretim tüm işçilerin ücretini karşılıyor, geri kalan patronların kasasına akıyor.

Şırnak’ta bir günde çıkarılan petrol, Batman’da çıkarılanın yüzde 87 fazlası.

Serbest piyasada ham petrolün varil fiyatı yaklaşık 75 dolar.

İşçiler iki günde çıkarılan petrol kadar ücret alsaydı aylık ücret 160 bin lira olurdu.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
RTÜK Başkanı “Ülkemizde olumlu olaylar olmuyormuş gibi haber servis ediliyor” deyip ‘yandık’, ‘bittik’ haberleriyle karamsarlık aşılandığını savundu, ceza tehdidinde bulundu.

Evrensel'i Takip Et