09 Şubat 2021 23:10

Amana Foods işçisi yazdı: Sorunlarımız çözülmüyor

"Burada işçiler sendikal faaliyette bulunmuş, toplu iş sözleşmesi hakkı kazanmıştır. Fakat işveren inatla ve ısrarla “Ben fabrikamda üçüncü kişiyi istemiyorum” demiştir.”

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Amana Foods işçisi
Kocaeli

1986’da kurulan Amana Foods’un Kocaeli Çayırova’daki fabrikası 2018 yılında kuruldu. Burada çalışan işçilerin asgari ücret dışında herhangi bir hakkı bulunmuyor. İşverenin bu durumu göz ardı etmesi çalışanı günden güne yormuş, durum dile getirildiğinde işveren herhangi bir adım atmamaya kararlı bir şekilde devam etmiştir. Bu süreçte işçi arkadaşlarımız sendikal faaliyete başvurmuş, toplu iş sözleşmesi hakkı kazanmıştır. Fakat işveren inatla ve ısrarla “Ben fabrikamda üçüncü kişiyi istemiyorum” demiştir.

İşçilerin sorunları ve istekleri göz ardı ediliyor. İşçilerin çoğunluğunun sendikaya üye olmalarının ardından firmanın mobbingi artmış, işverenin işçiye yönelik tutumu değişmiştir. İşveren ve çalışan arasında uzlaşma sağlanamamış ve bu süreçte üye olmayan işçiler ve üye olan işçilere karşı farklı tutumlar alınmaktadır.

Ayrıca yemekhanedeki yemeklerin kötülüğü, molalarda herhangi bir mesafenin olamaması, servislerde çalışanların yan yana oturması, maaşın her ayın 5’inde yatması gerekirken tarihin her ay uzatılması işçiye zorluk yaratmaktadır.

Son dönemde insanlar ücretsiz izne çıkarılmaya başlandı. İşveren bunun farkında olmayabilir ama kira ve borçları olan işçiler her ay zarar görmekte ve sıkıntı yaşamaktadır. Bu durumda işverenin bu olumsuzlukları göz önüne alarak barışçıl bir şekilde bizlerle masaya oturmasını ve işçinin haklı ekmek davasında olumlu yönde hareket etmesini dilerim.

Emeği ve ekmeği için dik duranlara selam olsun.

ÖNCEKİ HABER

Türk Metal Sendikası Sarıgözoğlu fabrikasında yetkiyi aldı

SONRAKİ HABER

Kayyum rektörün yardımcısı Naci İnci, öğrencilerin sorularını cevaplayamadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa