09 Şubat 2021 16:58

Özel eğitim ve rehabilitasyon öğretmenleri kamuyla eşit taban ücret istiyor

Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde çalışan öğretmenler, kamuda çalışan öğretmenlerle eşit bir taban maaş belirlenmesini talep ediyor.

Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Öğretmenleri Derneği logosu

Paylaş

Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Öğretmenleri Derneği (ÖZRÖ-DER) tarafından yapılan açıklamada, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde çalışan öğretmenlerin kamuda çalışan öğretmenlerle eşit olacak şekilde bir taban maaş belirlenmesi talebi vurgulandı.

Özel eğitim okulları ve özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde, özel eğitime ihtiyaç duyan bireylere verilen destek eğitiminin bütçeden karşılanacak kısmı, 2021 yılı için yaklaşık yüzde 9 oranında KDV hariç olmak üzere bireysel eğitim için aylık 862 TL, grup eğitimi için aylık 241 TL olarak belirlendi.

Buna dikkat çekilen açıklamada “Yetkililer, geçen sene yüzde 25 oranında destek eğitime zam yapmıştır. Geçen bir yıl içerisinde birkaç kurum dışında zammın çalışanlara yansıtılmadığı, yatırılan düşük maaş ve sigortalarla gösterilmiş, sözlerin tutulmadığı anlaşılmıştır. Bu zam oranının da çalışanlara olumsuz yansıtılacağından endişe duymaktayız” denildi.

Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde çalışan eğitimcilerin kamudaki meslektaşlarından haftada 10 saat fazla ve daha ağır koşullarda çalıştığı ifade edilen açıklamada “Ücrette adalet sağlanması, eşit işe eşit ücret ilkesinin göz önüne alınıp en kötü ihtimalle kamudakilere eşit olacak şekilde taban maaş belirlenmeli, ödemeler bakanlık tarafından çalışanların hesaplarına aktarılmalıdır" denildi.

Açıklamada işkoluyla ilgili şu talepler dile getirildi:

İŞ KOLU TALEPLERİ

  • Belirli süreli iş sözleşmesi dayatmasına son verilsin
  • Resmi okullardakine denk ücret ve sosyal haklarımız geri verilsin
  • Haklarımız için açık ve belirli düzenlemeler istiyoruz

PANDEMİ TALEPLERİ

  • Ücretsiz izin yasaklansın
  • Kısa çalışma uygulaması suistimal edilmemeli, denetlenmelidir
  • Öğrencilerin ve eğitimcilerin sağlığı, kârlarınızdan önce gelir. Kâr odaklı yaklaşımlar engellenmeli, birey ve toplum sağlığı için gerekli bilimsel adımlar atılmalıdır

ORTAK TALEPLER

  • Kıdem tazminatının fona devredilmesine ve yok edilmesine hayır
  • Sendikal hakların eksiksiz kullanımı sağlanmalıdır
  • Ücretsiz, nitelikli kreş hakkı
  • Eğitimde iş birliği protokolü iptal edilsin!

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Hindistan'da buzul parçasının nehre düşmesi sonucu oluşan selde can kaybı 31'e çıktı

SONRAKİ HABER

Sekiz makineye bakmaya zorlanan işçilere ücretsiz izin dayatması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa