10 Şubat 2021 06:31

YTÜ Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğrencilerinden Boğaziçi ile dayanışma açıklaması

Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir Ve Bölge Planlama Bölümü Bağımsız Öğrencileri, Boğaziçi ile dayanışma açıklaması yaptı. (Fotoğraf: Arşiv)

Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencilerinin, Boğaziçi Üniversitesi ile yaptıkları dayanışma eyleminden | Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir Ve Bölge Planlama Bölümü Bağımsız Öğrencileri, Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin yanında olduklarını açıkladı ve Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencilerini demokratik ve özerk bir akademi için mücadele etmeye çağırdı.

Öğrenciler tarafından yapılan açıklamada, “Kayyum rektör uygulamalarının akademik eğitim ve üniversite imajı üzerinde olumsuz etkilerini bizzat tecrübe etmiş Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencileri olarak; Boğaziçi Üniversitesi Öğrencileri'nin, özgür üniversite modelinin tam karşısında anti-demokratik şekilde yapılan rektör atamasına verdikleri mücadelenin yanındayız” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamanın devamında  Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencilerine de mücadele çağrısı yapıldı: Bu desteğin bir parçası olmak adına Yıldız Teknik Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Bağımsız Öğrencileri olarak, mücadele eden arkadaşlarımıza desteklerimizi sunmakla beraber, Yıldız Teknik Üniversitesi'ndeki tüm bölüm ve fakültelere Boğaziçi Üniversitesi'ne destek vermek ve demokratik ve özerk bir akademi için mücadele etmek üzere çağrıda bulunuyoruz.”

Öğrencilerin talepleri ise şu şekilde:

  • Melih Bulu başta olmak üzere kayyum rektörler istifa etmeli ve demokratik süreç yürütülerek rektör seçimleri yapılmalıdır.
  • Demokratik protesto hakkını kullanan öğrencilerin kamusal alandaki haklarının elinden alınması kamusal alanın işlevine aykırıdır.
  • Gözaltına alınan, tutuklanan ve ev hapsinde tutulan arkadaşlarımız hak ettikleri özgürlüklerine bir an önce kavuşmalıdır.
  • LGBTİ+'lar vardır ve var olmaya devam edeceklerdir. Üniversitelerdeki ötekileştirme söylemlerine son verilmelidir.
  • Direnen arkadaşlarımız sanat ile barışçıl bir eylem yapmaktadır. Sanatına erişemediğiniz insanları terörize ederek anlamsızlaştırma çabasından derhal vazgeçilmelidir. (HABER MERKEZİ)

{{425601}} 

ÖNCEKİ HABER

Prof. Neil ve Ass. Prof. Cox'tan Boğaziçi direnişine destek: Güçlü ve sabırlı olun

SONRAKİ HABER

İTÜ’de 3 bölüm ve 29 kulüpten Boğaziçi’ne destek açıklamaları

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa