10 Şubat 2021 08:17

Erdoğan, yakında Anayasayla ilgili özet bir çerçeve ortaya koyacaklarını açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yakında kamuoyuyla paylaşacağımız İnsan Hakları Eylem Planımızda, diğer başlıkların yanı sıra yeni Anayasa meselesiyle ilgili de özet bir çerçeve ortaya koyacağız.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu. Yeni anayasaya dair konuşan Erdoğan, "Yakında kamuoyuyla paylaşacağımız İnsan Hakları Eylem Planımızda, diğer başlıkların yanı sıra yeni Anayasa meselesiyle ilgili de özet bir çerçeve ortaya koyacağız. Buradan siyasi partilerimize, akademisyenlerimize, üniversitelerimize, sivil toplum kuruluşlarımıza, medya mensuplarımıza, velhasıl tüm fikir ve aksiyon insanlarımıza çağrıda bulunmak istiyorum. Gelin, hep birlikte yeni Anayasa konusundaki tekliflerimizi yıl içinde hazırlayalım ve tartışmaya başlayalım" ifadelerini kullandı. 

Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ'Nİ ÇALIŞIRKEN KARŞIMIZA HEP ANAYASA MESELESİNİN ÇIKTIĞINI GÖRDÜK"

“Cumhur İttifakı'ndaki ortağımız MHP’nin de bu teklife olumlu bakmasıyla, inşallah Türkiye, tarihinde ilk defa sivil bir Anayasa hazırlama ve gerçek bir özgürlük ortamında milletin takdirine sunma şansına kavuşmuştur.”

“Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni çalışırken karşımıza hep anayasa meselesinin çıktığını gördük. Adalet bakanlığımızca hazırlanan Yargı reformu hazırlıklarında da buna şahit olduk. Attığımız her adımda meselenin yamalarla çözülemeyeceği gerçeği ile karşılaştık.”

“Yeni anayasayı konuşmak ve hazırlamak için şartlar gayet uygun.”

PARTİLERE ÇAĞRI YAPTI

“Yakında kamuoyuyla paylaşacağımız İnsan Hakları Eylem Planımızda, diğer başlıkların yanı sıra yeni Anayasa meselesiyle ilgili de özet bir çerçeve ortaya koyacağız. Buradan siyasi partilerimize, akademisyenlerimize, üniversitelerimize, sivil toplum kuruluşlarımıza, medya mensuplarımıza, velhasıl tüm fikir ve aksiyon insanlarımıza çağrıda bulunmak istiyorum. Gelin, hep birlikte yeni Anayasa konusundaki tekliflerimizi yıl içinde hazırlayalım ve tartışmaya başlayalım. Kimseyi dışarda bırakmadan bunları milletimizle paylaşalım.”

“Cumhuriyetimizin 100. yılını darbe anayasası ile değil yeni bir sivil anayasa ile karşılayalım. Cumhur İttifakı olarak yeni anayasa çalışmalarına en yapıcı katkıyı sunmakta kararlıyız. Nihai karar milletimizin olacaktır.”

“Yeni anayasamızın şimdiden ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Türkiye uzay yolcusuna sosyal medyadan isim önerisi: Zamtronot

SONRAKİ HABER

2023'ün ilk uzay yolcuları narkotik polisleri oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa