10 Şubat 2021 11:29

Klaros yayınları, sinema kitapları yayınlamaya başladı

Klaros Yayınları, 2021’in Ocak ayından itibaren “Sinema Kitapları” yayınlamaya başladı. Dizi editörlüğünü Evrensel yazarı Mesut Kara’nın üslendiği “Klaros Sinema Kitaplığı”nın ilk üç kitabı raflarda.

Fotoğraf: Klaros yayınları

Paylaş

Klaros Yayınları şiir, öykü roman, deneme, anı gibi edebiyat türlerinin yanı sıra, önceki haftalarda duyurduğu gibi 2021’in Ocak ayından itibaren “Sinema Kitapları” yayınlamaya başladı.

Dizi editörlüğünü sinema yazarı yönetmen, Türk sinema tarihi üzerine yaptığı çalışmalarla bilinen, Evrensel yazarı Mesut Kara’nın üslendiği “Klaros Sinema Kitaplığı”nın ‘Ocak ayı kitapları’ olarak ilk üç kitabı raflardaki, internet kitap satış noktalarındaki yerini aldı.

Sinemacı yazar Korkut Akın imzalı “Yerli Dizi Yersiz Uzun; Türkiye’de Televizyon Dizileri”, Nesrin Tan Akbulut imzalı, “Arabesk Kültür Ve Sinema” ile Mesut Kara ve N. Utku Uluer’in derledikleri “Sinematik yazılar” adlı kitaplar okuruyla buluşmayı bekliyor.

Her ay “Sinema Kitaplığı” serisinden üç sinema kitabı yayınlamayı planlayan Klaros Yayınları’nın genel yayın yönetmeni Lokman Kurucu, “bir yılda edebiyatın farklı alanlarından, önemli yazarların 500 civarında kitabını yayınlayarak bir iz bıraktıklarını, ‘iyi kitaplar’ yayınlamayı sürdüreceklerini söylüyor.

Klaros Sinema Kitaplığı editörü Mesut Kara da, “başucu kitabı olabilecek kaynak kitaplar dâhil sinema üzerine yapılan çalışmaları yayınlayarak sinema yazınına, sinema öğrencisi ve akademisyenine, sinema üzerine çalışan, araştırmacılara küçücük bir katkımız olursa, alandaki küçücük bir boşluğu bile doldurabilirsek mutu olacağız” diyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bahçeli yeni Anayasa için ağzındaki ilk baklayı çıkardı: AYM yeniden yapılanmalı

SONRAKİ HABER

Aileler, 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği'nin kapatılması kararını AYM'ye taşıyacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa