10 Şubat 2021 18:01

ERAGEM'in Kovid-19 aşısının faz-2 çalışmalarında ilk doz uygulandı

Erciyes Üniversitesi Aşı Araştırma ve Geliştirme Merkezinde koronavirüse karşı geliştirilen inaktif aşının faz-2 çalışmaları kapsamında ilk doz uygulamasına başlandı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Kayseri'de Erciyes Üniversitesi Aşı Araştırma ve Geliştirme Merkezinde (ERAGEM), koronavirüse karşı geliştirilen inaktif aşının faz-2 çalışmaları kapsamında ilk doz uygulamasına başlandı.

Sağlık Bakanlığı ile Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) tarafından desteklenen inaktif aşının faz-2 çalışmaları kapsamında ilk doz, Erciyes Üniversitesi İyi Klinik Uygulama ve Araştırma Merkezinde (İKUM) bir gönüllüye uygulandı.

DHA'nın aktardığına göre faz-2'nin ilk dozunun uygulandığı gönüllü, mutlu olduğunu söyledi.

Aşı çalışmaları hakkında açıklamada bulunan Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış ise “Erciyes Üniversitemiz tarafından Covid- 19’a karşı geliştirdiğimiz yerli aşımızın faz-1 çalışmaları bitmiş, faz-2 çalışmaları devam etmekteydi. Bugün çok şükür faz-2 aşamasının gönüllü dozlamasına geçmiş olduk. İnşallah faz-2 çalışmasının da faz-1 çalışmasında olduğu gibi başarılı geçeceğini ümit ediyorum. Ümidimiz en kısa zamanda yerli aşımıza ulaşmak olacak" dedi.

Erciyes Üniversitesi tarafından Kovid-19’a karşı geliştirilen aşının faz-2 çalışmaları kapsamında 250 gönüllüye uygulanacağı bildirildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Fransa'da Total'in işten çıkarmalarını protesto eden işçilere polis müdahale etti

SONRAKİ HABER

Aydın’da savcılık, ruhsatsız jeotermaller için soruşturma izni vermedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa