ERAGEM'in Kovid-19 aşısının faz-2 çalışmalarında ilk doz uygulandı
Erciyes Üniversitesi Aşı Araştırma ve Geliştirme Merkezinde koronavirüse karşı geliştirilen inaktif aşının faz-2 çalışmaları kapsamında ilk doz uygulamasına başlandı.

Fotoğraf: DHA
İLGİLİ HABERLER

ERAGEM'in geliştirdiği Kovid-19 aşısının faz-1 ikinci dozlaması tamamlandı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: İkinci doz Kovid-19 aşılarını uygulamaya başlıyoruz
Kayseri'de Erciyes Üniversitesi Aşı Araştırma ve Geliştirme Merkezinde (ERAGEM), koronavirüse karşı geliştirilen inaktif aşının faz-2 çalışmaları kapsamında ilk doz uygulamasına başlandı.
Sağlık Bakanlığı ile Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) tarafından desteklenen inaktif aşının faz-2 çalışmaları kapsamında ilk doz, Erciyes Üniversitesi İyi Klinik Uygulama ve Araştırma Merkezinde (İKUM) bir gönüllüye uygulandı.
DHA'nın aktardığına göre faz-2'nin ilk dozunun uygulandığı gönüllü, mutlu olduğunu söyledi.
Aşı çalışmaları hakkında açıklamada bulunan Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış ise “Erciyes Üniversitemiz tarafından Covid- 19’a karşı geliştirdiğimiz yerli aşımızın faz-1 çalışmaları bitmiş, faz-2 çalışmaları devam etmekteydi. Bugün çok şükür faz-2 aşamasının gönüllü dozlamasına geçmiş olduk. İnşallah faz-2 çalışmasının da faz-1 çalışmasında olduğu gibi başarılı geçeceğini ümit ediyorum. Ümidimiz en kısa zamanda yerli aşımıza ulaşmak olacak" dedi.
Erciyes Üniversitesi tarafından Kovid-19’a karşı geliştirilen aşının faz-2 çalışmaları kapsamında 250 gönüllüye uygulanacağı bildirildi. (HABER MERKEZİ)

Evrensel'i Takip Et