10 Şubat 2021 18:44

Yıldız Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği öğrencileri: Boğaziçi'nin yanındayız

Yıldız Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği öğrencileri yaptıkları açıklamayla, "Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin, demokratik ve özerk üniversite mücadelesinin yanındayız" dediler.

Yıldız Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği öğrencilerinin açıklaması

Paylaş

Yıldız Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği öğrencileri, bir açıklama yayımlayarak Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin yanında olduklarını ve taleplerini sahiplendiklerini beyan ettiler.

"Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin, demokratik ve özerk üniversite mücadelesinin yanındayız" denilen açıklama şöyle:

"2 Ocak günü Melih Bulu’nu Boğaziçi Üniversitesi’ne kayyum rektör olarak atanmasıyla başlayan Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin ve akademisyenlerinin demokratik ve özerk üniversite mücadelesi bir ayı aşkın süredir devam etmekte.

Yıldız Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği öğrencileri olarak son süreçle birlikte öğrenciler üzerinde artan baskıların ve nefret söylemlerinin bilimsel bilginin üretim alanı olan üniversitelerin bilimsel, demokratik ve özerk yapısını zedelediğini görüyoruz. Üniversiteler içerisinde bulunan öğrencilerin kimlikleri üzerinden ayrıştırılmaya çalışılması, kulüpler ve topluluklar üzerinde uygulanan baskı ve sansür kabul edilemez bir durumdur.  Bununla birlikte üniversite içerisinde alınacak kararların, rektör seçiminden fakülte kurulumuna kadar üniversite içerisindeki bileşenlerce birlikte belirlenmesinin demokratik bir üniversite için vazgeçilmez bir durum olduğunun farkındayız. Bu sebeple geçtiğimiz süreçte yaşanan tüm anti-demokratik ve hukuksuz uygulamaların karşısındayız.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin, demokratik ve özerk üniversite mücadelesinin yanındayız. Yıldız Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği öğrencileri olarak Yıldız Teknik Üniversitesi'ndeki tüm bölümleri de demokratik ve özerk üniversite mücadelesine destek olmaya çağırıyor ve taleplerimizi sıralıyoruz:

Bu süreçte gözaltına alınan, ev hapsi verilen ve tutuklanan tüm öğrenciler serbest bırakılmalıdır. 

Melih Bulu istifa etmeli, rektörlük seçimleri  üniversitenin tüm bileşenlerinin katılımıyla belirlenmelidir.

Tüm öğrencilere yönelik baskı ve hedef göstermeler,  

LGBTİQ+ bireylere yönelik nefret söylemleri derhal son bulmalıdır." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Aydın’da savcılık, ruhsatsız jeotermaller için soruşturma izni vermedi

SONRAKİ HABER

Harfiyat

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa