11 Şubat 2021 15:38

DİSK Emekli-Sen Samsun Şubesinden Boğaziçi öğrencilerine destek

DİSK Emekli-Sen Samsun Şubesi, Boğaziçi Üniversitesinde kayyum rektör Melih Bulu'ya karşı mücadele eden öğrencilere destek verdi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

DİSK Emekli-Sen Samsun Şubesi, sendika binasında yaptığı basın açıklamasıyla Boğaziçi’nde direnen öğrencilere destek verdi. Daha önce açık alanda yapılması planlanan açıklama Samsun Valiliği’nin 2 haftalık eylem ve etkinlik yasağı nedeniyle sendika binasında yapıldı. Emekten yana kitle örgütlerinin temsilcilerinin katıldığı basın açıklamasını DİSK/Emekli-Sen Samsun Şube Başkanı Tacettin Aydın okudu

"BOĞAZİÇİ ÖĞRENCİLERİNİN YANINDAYIZ"

Yıllarca alınteri döktüklerini ve yıllarca yaşayabilmek ve çocuklarını okutabilmek için ürettiklerini belirten Aydın, “Üretmek ve geleceği kurmak sırası onlarda şimdi. Bugün, İstanbul’da, Ankara’da, Eskişehir’de… Yazan ve üreten elleri kelepçelenen öğrenciler bizim çocuklarımızdır.  Çocuklarımızın geleceğe umutla bakan gözlerini yere indirmek isteyenlere izin vermeyeceğiz! Çocuklarımızın geleceğine kelepçe vurmak isteyenlere izin vermeyeceğiz” dedi.

İktidarın büyük bir hırs ve tüm gücüyle saldırıya geçtiği dönemler ve olayların emekçilerin her zaman doğru yolda olduğunu gösterdiği vurgulanan açıklamada şöyle denildi: Daha geçtiğimiz Kasım ayında “Sendika hakkımızı istiyoruz” diyerek Ankara’ya yola çıkan metal işçilerine yapılan saldırılar ile bugün siz öğrencilere yapılan saldırıların temelinde aynı korku ve kin yatmaktadır. Yıllarca “emekliler sendika kuramaz” diyenler ile bugün “öğrenciler okula gitmek için vapura binemez” diyenlerin korku ve kini ortaktır. Bundan dört sene önce Mülkiye’de cüppeleri ezerek geçen polis postalları ile bugün Boğaziçi’nde üniversitenin kapısına vurulan kelepçe bir ve aynı korku ve kinin aracıdır.

Aydın son olarak öğrencilere şöyle seslendi: Onlar, üniversiteleri de sendikaları da; dört duvar ve bir sürgülü kapıdan ibaret sananlardır. Sizlerin her birinizin zihni, fikri, yüreği üniversitedir. Onlar, kendilerine ait olmayan ne varsa yıkıp yakmayı, nerede bir renk görse gri boyalarını kuşanmayı görev belleyenlerdir. Cüppeleri yerden kaldıracak olanlar da, kelepçeli kapıları açarak yarını inşa edecek olanlar da sizlersiniz.  Yanınızdayız. (Samsun/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Müzik bölümü öğrencileri: Gözünüzün önünde ölüyoruz

SONRAKİ HABER

65 yaş üzerindeki yurttaşların aşılanması yarın başlıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa