14 Şubat 2021 12:35
Son Güncellenme Tarihi: 14 Şubat 2021 17:26

Sosyal medyadaki Garê paylaşımlarıyla ilgili soruşturma başlatıldı

Aralarında HDP'li vekiller Hüda Kaya ve Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun bulunduğu bazı yurttaşlar hakkında, Garê'ye ilişkin sosyal medya paylaşımları sebebiye soruşturma başlatıldı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, aralarında HDP'li vekiller Hüda Kaya ve Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun bulunduğu bazı yurttaşlar hakkında, Garê'ye ilişkin sosyal medya paylaşımları sebebiye soruşturma başlattı.

TSK, Irak'ın kuzeyinde bulunan Garê bölgesine yönelik 10 Şubat’ta havadan ve karadan askeri operasyon başlatmış, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar operasyonun sona erdiğini ve PKK tarafından alıkonulan aralarında asker ve polislerin bulunduğu 13 kişinin öldüğünü açıklamıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 13 kişinin ölümüyle ilgili sosyal medyada yapılan bazı paylaşımlarla ilgili başlattığını açıkladı.

Başsavcılık tarafından yapılan açıklamada, "PKK/KCK silahlı terör örgütü tarafından 13 vatandaşımızın şehit edilmesi nedeniyle bir kısım sosyal medya platformlarında 'esir kampını TR bombaladı’ vb. şeklindeki paylaşımlar ile PKK/KCK terör örgütünce daha önce kaçırılan vatandaşlarımızın görüntülerinin yayınlandığının tespiti üzerine, görüntü yayınlayanlar ile paylaşımları yapanlar hakkında 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanununun 7/2 maddesi kapsamında terör örgütü propagandası yapmak, 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 301. maddesi kapsamında Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin kurum ve organlarını aşağılama suçlarından soruşturma başlatılmıştır" ifadeleri kullanıldı.

HDP milletvekilleri Hüda Kaya ve Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında soruşturma başlatıldığına dair yapılan açıklamada da "Tespiti yapılan paylaşımlarla ilgili olarak; 27'nci dönem Milletvekilleri Hüda Kaya ve Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında ayrıca soruşturma başlatılmıştır" denildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Avrupa’ya gitmek için yola çıkan genç nehirde kayboldu

SONRAKİ HABER

Davultepeli üreticiler: Kimseye yedirecek bir karış toprağımız yok!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa