14 Şubat 2021 13:34
Son Güncellenme Tarihi: 14 Şubat 2021 20:32

İstanbul dahil 10 ilde kar sebebiyle eğitime ara verildi

İstanbul, Bursa, Balıkesir, Edirne, Sakarya, Çanakkale, Tekirdağ, Kastamonu, Düzce ve Kocaeli'de kar yağışı sebebiyle yüz yüze eğitime ara verildi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

İstanbul, Bursa, Balıkesir, Edirne, Sakarya, Çanakkale, Tekirdağ, Kastamonu, Düzce ve Kocaeli'de kar yağışı sebebiyle yüz yüze eğitime ara verildiği duyuruldu.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, kar yağışı ve fırtına nedeniyle bütün eğitim kurumlarında yüz yüze eğitime 17 Şubat'a kadar ara verildiğini bildirdi.

Yerlikaya'nın Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Kıymetli İstanbullular; Güzel bir kış günündeyiz. Yoğun kar yağışı ve fırtına devam ediyor. Bütün eğitim kurumlarımızda yüz yüze eğitime 17.02.2021 Çarşamba gününe kadar ara veriyoruz. Dikkati ve tedbiri elden bırakmayalım" ifadeleri yer aldı.

Bursa Valiliği, bazı okullarda yarın başlaması planlanan yüz yüze eğitimin, yoğun kar yağışı nedeniyle 2 gün ertelendiğini bildirdi.

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, kentteki okullarda yarın başlanması planlanan yüz yüze eğitimin kardan dolayı 1 gün ertelendiğini duyurdu.

Edirne ve bazı ilçelerinde etkisini artıran kar yağışı nedeniyle yüz yüze eğitime bir gün ara verilmesi kararlaştırıldı.

Sakarya'da etkisini artırması beklenen kar nedeniyle yarın eğitime bir gün ara verildi.

Çanakkale'de kar yağışı nedeniyle il genelinde okullarda yarın yüz yüze eğitim yapılamayacak.

Tekirdağ'da yoğun kar, buzlanma ve ulaşımda oluşması muhtemel riskler nedeniyle yarın başlaması planlanan yüz yüze eğitimin 2 gün ertelendiği bildirildi.

Kastamonu'da etkisini artırması beklenen kar nedeniyle yarın yüz yüze eğitime ara verildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, il genelinde 15 Şubat Pazartesi günü yoğun kar yağışı beklendiğinden il merkezi ile merkez ilçeye bağlı köylerde yüz yüze eğitim ile destekleme ve yetiştirme kurslarına bir gün süreyle ara verildiği belirtildi.

Düzce Valiliği, bazı okullarda yarın başlaması planlanan yüz yüze eğitimin, kar yağışı nedeniyle 2 gün ertelendiğini bildirdi. Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan hamileler ile engelli personelin 2 gün idari izinli sayılacağı da bildirildi.

Kocaeli’de de kar yağışı nedeniyle yarın yüz yüze eğitilme başlamasına karar verilen okullarda eğitime 2 gün ara verilirken, hamile ve engelli çalışanların da idari izinli sayılmasına karar verildi.

Milli Eğitim Bakanlığının kararı doğrultusunda, kademeli yüz yüze eğitime geçiş kapsamında Türkiye genelindeki köy okullarının tüm kademeleri ve tüm bağımsız anaokulların yarın açılması planlanıyordu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Donbass’ta yeniden savaş tehlikesi

SONRAKİ HABER

CHP’li Murat Bakan'dan iktidara Garê tepkisi: Nara atmayın, hesap verin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa