14 Şubat 2021 14:11

CHP’li Murat Bakan'dan iktidara Garê tepkisi: Nara atmayın, hesap verin

CHP Milletvekili Murat Bakan, Garê'de yaşamını yitiren 13 kişi için iktidara "Boş naraları bir kenara bırakın da yıllardır niçin hiçbir şey yapmadınız bunun hesabını verin" diye seslendi.

Fotoğraf: CHP

Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Murat Bakan, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) operasyon düzenlediği Irak'ın kuzeyindeki Garê’de PKK tarafından alıkonulan 13 kişinin yaşamını yitirmesine dair sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Murat Bakan, 2016 yılından bu yana alıkonulan asker ve polislerle ilgili biri 4 gün önce olmak üzere Meclis’e 6 soru önergesi verdiğini belirterek, "Boş naraları bir kenara bırakın da yıllardır niçin hiçbir şey yapmadınız bunun hesabını verin! Yıllardır ailelerle birlikte bağırıyoruz. Neredeydiniz" diye sordu.

CHP’li vekil, daha bu hafta başında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın yanıtlaması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde “Aradan yıllar geçmesine rağmen kaçırılan asker ve polisler neden kurtulamamış, neden aileleriyle kavuşamamışlardır" diye sorduğunu kaydetti.

CHP'li Bakan, devamında “Bu çocukların ailelerinin hepsini tanıyorum. Sağ salim yurtlarına, evlerine dönsünler, ailelerine kavuşsunlar diye yıllardır mücadele ediyorum. Semih Özbey'in babasıyla defalarca görüştük... Böyle sonuçlanmamalıydı. İçim yanıyor, yüreğim kan ağlıyor" dedi.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul dahil 10 ilde kar sebebiyle eğitime ara verildi

SONRAKİ HABER

Selçuk Mızraklı: Boğaziçililer, bin yaşayın!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa