14 Şubat 2021 18:28

Nasıl bir temsilcilik?

Temsiliyet eksikliği duyan İTÜ öğrencileri olarak, ÖTK'nın nasıl olması gerektiğine dair yürüttüğümüz tartışmalarda kılcal yapılara bölünebilen ve herkesin görev alabildiği bir yapı talebi öne çıktı.

Paylaş

Berkant TATLI

İTÜ

berkanttatli123@gmail.com

Geçtiğimiz günlerde öğrenci temsiliyetinin eksikliğini duyan İTÜ öğrencileri olarak bir araya geldik. Çoğunlukla Mimarlık Fakültesi öğrencilerinin bulunduğu bu görüşmeye katılanların ortak noktası, İTÜ öğrencilerinin yaşadığı problemleri görüyor ve bu problemlerin sebebini biz öğrencilerin seslerini duyurabileceği bir temsiliyet mekanizmasının olmamasından kaynaklandığını ifade ediyor olmasıydı. Nasıl yapılabileceğine dair farklı fikirler olsa da katılan herkes temsilciliğinin gerekli olduğunu ifade ediyordu.

PEKİ NASIL BİR ÖTK İSTİYORUZ?

Buluşmamızda en çok vurgulanan şeylerden birisi, öğrenci temsilciliğinin bölümlerde yaşanan sorunların kesintisiz olarak aktarıldığı ve çözüm yollarının tartışıldığı bir yapıda olmasının gerekli olduğuydu. Temsilciliklerin istikarlı ve çoğunluğun iradesine dayanan bir yapıda olması istendiğinden kılcal yapılara bölünen ve en geniş kesimlerin görev alabildiği bir yapı önerisi ön plana çıktı. Temsilcilikler için atılabilecek adımların neler olduğu tartışılırken bu yapıların nasıl resmi hale getirileceği ve üniversite yönetiminin bu yapıyı nasıl tanımasını sağlanacak sorusu da tartışılanlar arasında yer aldı. Okulun bu açıdan atılan adımları tanımak zorunda olup olmaması haricinde nasıl bir yapı oluşturulursa okulun bu yapıları tanımak zorunda olacağı konusu oldukça önemli bir konu olarak vurgulandı. Burada önemli olan noktanın biz öğrencilerin bu konuda ne kadar ciddi olduğumuz ve ne kadar ısrarcı olacağımızdır. Çünkü öğrencilerin iradesinin gücü onun kararlılığından gelmektedir. Ancak halihazırda ÖTK’ların resmi bir yapı olması, atacağımız adımlar konusunda hızlandırıcı bazı etkileri beraberinde getirebilir. Bu noktada ön plana çıkan düşünce ise deneme de olsa bu sürece başlanması ve süreç içerisinde köklü değişikliklere gidilebileceğiydi.Uzun uzadıya yapılan tartışmada öncelik verilmesi gereken en önemli konulardan birinin de İTÜ’de bu tarz bir ÖTK’nın bilinirliğini oldukça düşük olması durumu oldu. Buna dair ÖTK’ların tanınmasını sağlamak ve herkesin kafasındaki soru işaretlerini giderebilmek için farklı içeriklerin üretilme ihtiyacının nasıl karşılacağı da tartışılan önemli bir konu oldu. Sonraki buluşmaları derinleştirmek ve bir zemine oturtmak için "Nasıl bir temsiliyet mekanizması?" sorusuna cevaben görev alan arkadaşlarımız kafamızdaki soru işaretlerini karşılamak adına taslak metin oluşturdu.Bu metin üzerinden pazartesi günü saat 21.00'de tekrardan buluşulma kararı alındı. Tüm İTÜ'lü arakdaşlarımızı bekliyoruz. Dökümanı, imza kısmındaki mail yoluyla bana ulaşarak edinebilirsiniz.

ÖNCEKİ HABER

Birleşik Arap Emirlikleri, İsrail'e ilk kez büyükelçi atadı

SONRAKİ HABER

Aklımızla alay etmeyin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa