15 Şubat 2021 08:55

EMEP Malatya İl Yöneticisi Nejdet Bali serbest bırakıldı

4 gündür gözaltında tutulan Emek Partisi Malatya İl Yönetim Kurulu Üyesi Nejdet Bali, adli kontrol kararı verilerek serbest bırakıldı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Malatya’da 4 gündür gözaltında tutulan Emek Partisi (EMEP) İl Yönetim Kurulu Üyesi Nejdet Bali adli kontrolle serbest bırakıldı. 2014 ve 2016 yılları arasında demokratik kitle örgütlerinin yaptığı açıklamalara katıldığı gerekçesiyle gözaltına alınan Bali, savcılığa sevk edilmişti. Bali nöbetçi hakimlikçe adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

"BARIŞ, DEMOKRASİ ÖZGÜRLÜK İSTEYENLER TERÖRİZE EDİLİYOR"

Serbest kaldıktan sonra Evrensel’e konuşan Bali, ülkede barış, demokrasi özgürlük isteyenlerin terörist ilan edildiği bir iktidar ile karşı karşıya kaldığını söyledi. Bu durumunda AKP iktidarının ülkeyi yönetemediğini gösterdiğini belirten Bali, “Ülkeyi, toplumu, halkı, terörize ederek AKP iktidarı kendi iktidarını 2023’e taşımak istiyor. Ancak şunu söyleyeyim toplumun artık AKP iktidarını 2023’e taşıyacak gücü kalmamıştır. AKP iktidarı en kısa sürede gidecektir” dedi.

Antidemokratik uygulamalarla toplumun yönetilemeyeceğini dile getiren Bali, “7-8 yıl öncesine dair basın açıklamalarının görüntüleri çıkarılarak, terör örgütüne yardım yataklık gibi suçlarla yargılıyorlar. Bizim hiçbir zaman bu ülkede terörle işimiz olmamıştır. Barışı, demokrasiyi, özgürlüğü istemekten başka da bir derdimiz olmamıştır. Mutlaka barış, özgürlük demokrasi ve halklar kazanacaktır” dedi.

"ARKADAŞIMIZIN SUÇSUZ OLDUĞU BELLİ OLACAKTIR"

EMEP Malatya İl Başkanı Şerif Demirel, “4 gün önce evine baskın yapılarak gözaltına alınan Nejdet Bali hukuksuz olarak gözaltında tutulmuştur. İsnat edilen suçlar daha önce ifade ettiğimiz gibi eski dosyalar karıştırılarak demokratik kitle örgütlerinin yasal çerçeve içerisinde yaptığı basın açıklamaları gerekçe gösterilerek ifadesine başvurulmuş, savcılık ifadesinden sonra adli kontrol ile serbest bırakılmıştır. Bu gözaltını kınıyor ve arkadaşımızın suçsuz olduğu devam edecek mahkeme kararıyla belli olacaktır” dedi.

"SORUŞTURMA DEMOKRATİK DEVLETE UYGUN DÜŞMÜYOR"

Nejdet Bali’nin avukatı Ercan Kısacık ise, “Nejdet Bali ile ilgili örgüt üyeliği ve propaganda maksadıyla bir soruşturma başlatılmıştır. Yapılan soruşturmada 2014 ve 2016 yılları arasında katıldığı basın açıklamalarına ilişkin suçlamalar yöneltilmiştir. Savcılığa çıkartılmış, daha sonra sorgu hakimliğince de adli kontrol uygulaması ile serbest bırakılmıştır. Bu tarz demokratik kitle örgütlerinin hazırladığı yasal zemine dayanan eylemlerden dolayı yapılan bu tür soruşturmaların hukuk devletiyle, demokratik bir devletle çok uygun düşmediği kanaatindeyiz. Yapılan yargılama içerisinde Nejdet Bali’nin de iddia edilen suçlarla alakası olmadığı ortaya çıkacaktır” dedi. (Malatya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Pınar Gültekin davasında Cemal Metin Avcı'nın kardeşi Mertcan Avcı tahliye edildi

SONRAKİ HABER

Yasin Kaplan Halı Fabrikasında işten atılan işçiler fabrika önünde beklemeye başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa