15 Şubat 2021 10:02

Cumhurbaşkanı Erdoğan Garê'ye dair konuştu: Biz onları kurtarma planları yapıyorduk

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Garê'de hayatını kaybeden 13 kişiye dair ilk kez konuştu. AKP hükümeti ve TSK dışında herkesi sorumlu tutan Erdoğan, yarın Mecliste konuya dair açıklama yapacaklarını söyledi.

Fotoğraf: Murat Kula/AA

Paylaş

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Garê'de yürüttüğü operasyon sonucu 13 kişinin hayatını kaybetmesine dair konuştu. Erdoğan, “Bu kardeşlerimizi nasıl bu teröristlerin elinden kurtaracağız hep bunun hesabını yaptık, çok uğraştık” sözlerini sarf etti.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Garê'de 13 kişinin hayatını kaybetmesine dair ilk kez AKP Rize il kongresinde konuştu. PKK tarafından alıkonulan 13 kişinin kurtarılması için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını iddia eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD de dahil olmak üzere kendileri dışında herkese laf söyledi.

Erdoğan, ABD’nin olaya dair açıklamaları hakkında konuştu, “Hani siz teröristlerin yanında durmuyordunuz, PKK'nın, YPG'nin yanında değildiniz. Bal gibi yanındasınız, arkasındasınız. Artık yağma yok, eğer biz sizinle dünyada, NATO'da bu birlikteliğimizi sürdüreceksek teröristlerin yanında yer almayacaksınız” ifadeleriyle seslendi.

ERDOĞAN KURTARMA AMACIYLA OPERASYON YAPTIKLARINI ÖNE SÜRDÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Pençe Kartal-2 Harekatı'nda şehit olan 3 askerimizle teröristler tarafından alçakça katledilen, şehit edilen 13 kardeşimize Allah'tan rahmet diliyorum. Bu kardeşlerimiz bir kısmı 5 yıl bir kısmı 6 yıl bu teröristlerin ellerinde esirdi. O günden bugüne bu kardeşlerimizi nasıl bu teröristlerin elinden kurtaracağız hep bunun hesabını yaptık, çok uğraştık. Teröristler alçakça bir katliam yaptı. Meclise soruşturma önergesi verilecek, bu işin gerçeğini anlatacağız. İşin içinde olan Milli Savunma Bakanım, Genelkurmay Başkanım, İçişleri Bakanım anlatacak."

ABD'YE YENİ ÇIKIŞMA: PKK'NIN YANINDASINIZ

"ABD'nin yaptığı bir açıklama var, evlere şenlik. Hani siz teröristlerin yanında durmuyordunuz, PKK'nın, YPG'nin yanında değildiniz. Bal gibi yanındasınız, arkasındasınız. Artık yağma yok, eğer biz sizinle dünyada, NATO'da bu birlikteliğimizi sürdüreceksek teröristlerin yanında yer almayacaksınız. Yer alacaksanız bizim yanımızda yer alacaksınız.

Bölücü örgüt PKK'nın yıllar önce kaçırdığı polis var, asker var, öğretmen var. En sonunda alçaklar bu kardeşlerimizi aileleri bizzat gelip görsünler istedik. Malatya'da gösterilerek teslimi yapılıyor. Bu masumların kanı Irak'ta veya Suriye'de hangi isimle olursa olsun terör örgütüne sempati besleyen herkesin eline bulaşmıştır."

"TERÖR" SÖYLEMİYLE CHP'YE TEHDİT

"Bay Kemal bunları iyi öğren. Kimin nerede, ne yaptığını biz iyi biliyoruz. Sen de öğreneceksin. Yanına aldığın paydaşlarınla, ortaklarınla Ankara'dan İstanbul'a yürümeye benzemez. Kimlerle beraber olduğunu iyi öğreneceksin. Bunun bedelini bu millet size ödetecek. Bu sözüm, ülkemiz içinde terör örgütleriyle ve uzantılarıyla hiçbir mesafe koyamayanlaradır. Terör örgütlerinin propaganda aygıtlarına dönüşen sosyal medya mecraları, hepiniz 13 silahsız masum insanın alçakça infazından sorumlusunuz."

SEÇİM GÖNDERMESİ YAPTI

"2023'te bir başka seçim yaşayacağız. Her fırsatta her zeminde terör gerçeğini anlatmayı sürdüreceğiz. Verdiğimiz şehitlerin bizi kutlu mücadelemizden vazgeçireceği sanılmasın.

Gara'da yaşanan bu katliamdan sonra artık hiçbir ülke, kuruluş, yapı ve kişi, Türkiye'nin Irak ve Suriye harekatlarını sorgulayamaz. Parasını veren herkesin kullandığı kiralık katil sürüsüne dönüşen PKK'nın son mensubunu etkisiz hale getirene kadar mücadeleyi sürdüreceğiz."

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Şırınga çikolatadan ölüm davasında 6 kamu görevlisinin hapsi istendi

SONRAKİ HABER

Yoksulluk sınırı 9 bin liraya dayandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa