23 Şubat 2021 00:23

Sorunumuz işsizlik ve kötü ekonomi

Şu an tekrardan üniversiteye hazırlanıyorum. İçimden bir his onu da kazanıp bitirdiğimde işsiz kalacağımı söylüyor. Buna rağmen mücadeleyi bırakmak istemiyorum.

Paylaş

Kaan EMRE

Kayseri

Ben Kayseri’de üniversite mezunu bir arkadaşınız olarak sizlere mezun olduktan sonra ve salgın sürecinde yaşadığım bazı olaylardan biraz bahsetmek istiyorum. Meslek Yüksek Okulu’nda okudum ve mezun olalı iki seneyi geçti. Ülkemiz şartlarında okuduğum bölüm ile alakalı iki senedir herhangi bir yerde iş bulamadım ve çalışamadım. Çeşitli iş yerlerinde çeşitli işler yaptım ama hiçbirinde tutunamadım. Bir sene işsiz kalıp çeşitli yerlere iş başvurusunda bulundum. En son İŞKUR vasıtasıyla bir petrolde çalışmaya başladım. 3 ay kursiyer olarak çalıştıktan sonra işe başladım ve daha sonrasında pandemi başlar başlamaz ücretsiz izne çıkarıldım. Daha önce sigortam olmadığı için kısa çalışma ödeneğinden yararlanamadım. İş yerimle yaptığım görüşmelerde ücretsiz izin parası alabileceğim yönünde bir bilgi aldım. Birkaç ay bekledim. Bu ödenekten de yararlanamadım. İŞKUR’u aradım bilgi almak için ama ordaki çalışan bana bırakın bilgi vermeyi telefonu direkt suratıma kapattı ve tekrar iş yeriyle görüştüm. Benimle tekrar çalışmayacaklarını söylediler.

İŞÇİLER VE ÖĞRENCİLER VATAN HAİNLİĞİ İLE SUÇLANIYOR

Ya ücretsiz izine devam edeceksin ya da istifanı ver dediler. İşten çıkarılma yasağı olduğu halde istifaya zorlandım. Televizyonda söylenen yalanlar, siyasilerin istihdam projeleri, İŞKUR’un her yere verdiği reklamlar ve tabii ki biriken borçlarım canımı sıktı. Ben de kendime yeni bir yol çizme ihtiyacı hissettim. Şu an tekrardan üniversiteye hazırlanıyorum. İçimden bir his onu da kazanıp bitirdiğimde işsiz kalacağımı söylüyor. Buna rağmen mücadeleyi bırakmak istemiyorum. Hiçbir zaman zorluklar karşısında ezilen birisi olmadım. Her öğrenci gibi KYK borcu ve kişisel ihtiyaçlarımı bile karşılayamaz oldum ama hiçbir zaman vazgeçmek aklımın ucundan geçmedi. Benim dönemimden mezun olmuş arkadaşlarım da benimle aynı şekilde işsizlik ile cebelleşiyorlar. Bir de üzerine ekonomik kriz eklenince temel ihtiyaçlarımızı karşılayamıyoruz. Şu an ülkenin durumu ortada, hakkını aramak için mücadele eden işçiler öğrenciler vatan hainliği ile suçlanıyor. Peki, soruyorum size hakkını arayıp mücadele eden üniversite öğrencisinin ya da sabahtan akşama kadar çalışıp zam isteyen hakkını arayan işçinin ne gibi bir hainliği dokunuyor bu ülkeye?

ÖNCEKİ HABER

Eskişehir'de anne ile baba 4 yaşındaki çocuklarıyla birlikte katledildi

SONRAKİ HABER

Üniversiteliye “aşağı bak”, işçiye “sesini kes” deniliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa