17 Şubat 2021 14:30
Son Güncellenme Tarihi: 17 Şubat 2021 18:34

Erdoğan: İlleri 4 gruba ayırarak Mart başı itibariyle kademeli normalleşme başlıyor

Erdoğan, 'normalleşme' açıklaması yaptı, illerin düşük, orta, yüksek, çok yüksek riskli olarak sınıflandırılacağını ve Mart başı itibariyle de kademeli normalleşme sürecinin başlatılacağını söyledi.

Recep Tayyip Erdoğan | Fotoğraf: Aytaç Ünal/AA

Paylaş

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, koronavirüs gündemiyle toplanan Kabine toplantısının ardından açıklama yaptı. 

İllerin vaka ve aşı oranları gibi kriterlere göre düşük, orta, yüksek, çok yüksek riskli olarak 4 grupta sınıflandırılacağını ve Mart ayı başı itibariyle de kademeli normalleşme sürecinin başlatılacağını açıkladı.

Uzaktan eğitime devam eden öğrencilerin durumunun illerdeki vaka sayısına göre değerlendirileceğini açıklayan Erdoğan, sokağa çıkmka kısıtlamalarına dair de "Hafta sonu uygulamasından başlayarak sokağa çıkma sınırlamasını illerde vaka, aşılama ve diğer kriterlere göre aşamalı şekilde kaldırıyoruz" dedi. 

Restoran, kafe ve kıraathanelere dair yol haritasının da önümüzdeki günlerde açıklanacağını söyleyen Erdoğan, kısa çalışma ödeneğinin son kez Mart ayının sonuna kadar uzatıldığını açıkladı.  

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Kabine toplantımızda güvenlikten sağlığa tüm meseleleri enine boyuna değerlendirdik. Geçtiğimiz günlerde Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesine yapılan harekatla ilgili ayrıntılar üzerinde durduk.” 

“PKK ile arasına mesafe koyamadığı için bizim nezdimizde hiçbir zaman gerçek bir parti haline gelemeyen bir parti var. Alçaklıkta demiyorum, çukurlukta sınır tanımayan bu terör örgütü yardakçılarına Cumhur İttifakı olarak diyoruz ki; asıl bu millet sizden önce şehidimizin, onca gazimizin hesabını soracak. Hem de öyle bir soracak ki bir daha kimse benzer ihanetlere teşebbüs edemeyecek." 

KILIÇDAROĞLU'NA: CHP'NİN BAŞKANLIK KOLTUĞUNU CEBREN VE HİLE İLE İŞGAL ETMİŞ BİR ADAMCAĞIZDIR

“Peki bu ülkenin ikinci büyük partisi durumundaki CHP'ye ne oluyor. Kılıçdaroğlu dün yine çıktı tamamı yalan, yanlış, hezeyan olan bir sürü zırvayı arka arkaya sıraladı. Arada bize de güya sorular soruyor. Bu soruları dünyadan ve ülkemizden haberi olmayan tüm ömrü kuytu köşelerde geçmiş bir meczup sorsa diyeceğiz ki mazurdur. Ama öyle değil. CHP'nin başındaki adamcağız hayatının bir bölümü memuriyetle, bir bölümü siyasetle geçmiş, kasetle gelmiş de olsa CHP'nin başkanlık koltuğunu cebren ve hile ile işgal etmiş bir adamcağızdır.”

"Gübre desteklerini yüzde 100 artışla 2 katına çıkarıyoruz."

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ

''Kısa çalışma ödeneğini son defa Mart sonuna kadar uzattık'' 

İLLER 4 GRUBA AYRILACAK

"İllerimizi 4 gruba ayırarak Mart ayı başı itibariyle kademeli normalleşme sürecini başlatıyoruz. İllerimizi vaka, aşı oranları gibi kriterlere göre düşük, orta, yüksek, çok yüksek riskli olarak sınıflandıracağız. Normalleşme takvimini de buna göre yürüteceğiz."

YÜZ YÜZE EĞİTİM

"Halen uzaktan eğitimle faaliyetlerine devam eden öğrencilerimizin durumu, illerimizdeki vaka sayısına göre değerlendirilecektir."

KAFELER AÇILACAK MI?

"Restoran, kafe, kıraathane ve benzeri esnafımızı rahatlatacak adımların yol haritası önümüzdeki günlerde açıklanacaktır."

SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI

"Hafta sonu uygulamasından başlayarak sokağa çıkma sınırlamasını illerde vaka, aşılama ve diğer kriterlere göre aşamalı şekilde kaldırıyoruz." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İspanya'da binlerce kişi, Monarşi karşıtı rapçinin cezaevine konmasını protesto etti

SONRAKİ HABER

Niteliksiz eğitimin sorumlusu eşitsizliği yaratanlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa