18 Şubat 2021 06:45

Yaşamına son veren Doktor Mustafa Yalçın, mektubunda mobbinge maruz kaldığını yazmış

Bursa Uludağ'da yaşamına son veren Asistan Hekim Mustafa Yalçın, mektubunda mobbinge maruz kaldığını yazdı. Sağlık çalışanları, #MobbingCinayettir etiketi ile karşılaştıkları mobbinge isyan etti.

Mustafa Yalçın (Kaynak: MA), Hastane fotoğrafı: DHA

Paylaş

Bursa'da, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde kalp damar cerrahisi bölümünde baş asistan olarak çalışan 35 yaşındaki Mustafa Yalçın'ın geride bıraktığı intihar mektubunda, mobbinge maruz kaldığını anlattığı belirtildi.

Yalçın'ın cansız bedeni dün Uludağ'da bulunmuştu. Önceki gün sabah saatlerinde “Kayak yapmaya gidiyorum” diyerek evden çıkan ve saat 11.00'de girmesi gereken ameliyata gitmeyen Yalçın'ı merak eden çalışma arkadaşları, genç doktoru cep telefonundan arayıp ulaşamadılar. Evden sabah saatlerinde ayrıldığı öğrenilince durum, polis ve jandarma ekiplerine bildirildi. Arama kurtarma ekipleri uzun süren çalışmalar sonunda Yalçın'ın aracını, sonra da naaşını buldu. Yalçın'ın Uludağ'da kendi hazırladığı ilacı da kullanarak yaşamına son verdiği belirlendi.

İNTİHAR MEKTUBUNDA MOBBİNGE UĞRADIĞINI YAZDI

Mustafa Yalçın'ın yol kenarında park edip bıraktığı otomobilinde, Yalçın tarafından yazıldığı tahmin edilen 6 sayfalık not bulundu. Notta, Yalçın'ın ilk kez Bursa'ya geldiğinde çok beğendiği Uludağ'da böyle bir şey yaşayacağını hiç tahmin etmediği yazıyordu. Kız arkadaşının da kendisiyle aynı serviste görev yaptığını belirten doktor, kız arkadaşıyla birlikte kendisine mobbing uygulayan bazı kişilere özel notlar yazdığı belirtildi. Mektupta "Ben bu hayattan keyif almıyorum. Artık yaşamak istemiyorum" yazdığı belirtildi.

ASİSTANLAR MOBBİNGE İSYAN ETTİ

Asistanlar hastanelerde yaşadıkları mobbinge bir süredir sosyal medyada daha yüksek sesle tepki gösteriyordu. Yalçın'ın intiharının ardından çok sayıda asistan hekim ve sağlık çalışanı tepki gösterdi. #MobbingCinayettir etiketi ile çok sayıda paylaşım yapan sağlık çalışanları, sağlıkta şiddetin yanı sıra karşılaştıkları mobbingin de çalışma koşullarını ve yaşamlarını olumsuz etkilediğini anlattı, Yalçın'ı intihara sürükleyen koşullara isyan etti. 

PSİKOLOJİK ŞİDDET VE MOBBİNG ÇOK YAYGIN

Öte yandan, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), sağlık ve sosyal hizmet alanında kadına yönelik şiddete ilişkin yapılan anket çalışmasının sonuçlarını duyurmuştu. Araştırma, kadın sağlık çalışanlarında psikolojik şiddettin ve mobbingin çok yüksek oranda yaşandığını gözler önüne serdi. Araştırmaya katılan 617 kadın sağlıkçı, yüzde 81’i psikolojik, yüzde 37'si ekonomik, yüzde 43’ü fiziksel ve yüzde 26'sı cinsel şiddete maruz kaldığını belirtti. Veriler ayrıca, sağlık emekçisi kadınların yüzde 80'inin mobbinge, yüzde 35'inin ise dijital şiddete maruz kaldığını ortaya koydu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Gazeteci Beyza Kural'a yönelik polis şiddetine AYM’den ihlal kararı

SONRAKİ HABER

Basın kartlı gazeteci sayısı iki yılda geriye gitti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa