İskender Bayhan: Hükümetin büyük başarı yüklediği operasyon istenen etkiyi yaratmadı

Gazeteci İskender Bayhan, Garê operasyonu sonrası gelişmeleri Gündem Özel'de değerlendirdi.

18 Şubat 2021 13:00
Paylaş

Gazeteci İskender Bayhan, Garê operasyonu sonrası yaşanan gelişmeleri ve yapılan açıklamaları Gündem Özel'de değerlendirdi.

İskender Bayhan'ın değerlendirmelerinden satır başları şöyle:

Gerçeklerin teknik kısmı açısından kendileri cephesinden ne yaptıklarını anlatma açısından bir kısmını açıkladıklarını söyleyebiliriz. Sorulan sorulara verilen yanıtlara bakıldığındaysa, ortada gerçeklerin açıklandığına dair bir tablo yok. Hulusi Akar’ın verdiği teknik bilgilere bakınca mağarada rehin 13 kişi yokmuş gibi anlatıldı. Orada rehinelerin olduğunu bilerek yapılacak bir operasyonla rehinelerin kurtarılamayacağını kendi anlatmış oldu. Bu istihbarat nereden alındı?

Operasyonlarda, askeri müdahalelerde her şeye rağmen çatışmalarda ısrar edilecek önünde rehineler de olsa, vatandaş da olsa bu sorunu böyle çözeceklerini gösteriyor. Daha önce çeşitli görüşmeler, pazarlıklarla rehinler kurtarıldı. Ama şimdi ‘6 yıldır neden kurtarılmadılar’ diye sormak bile suç ilan edildi.

SOYLU, SANKİ CEPHEDE OPERASYON YÜRÜTÜYOR

‘Kürt sorununu ve terörü şiddetle bitireceğim’ deniyorsa Süleyman Soylu buna uygun davranıyor. Sorunu çözmeyecek, acıları büyütecek bir strateji izliyor Soylu. Meclis kürsüsünden yaptığı konuşmaya bakınca adeta bir tek ateş etmiyor. Öyle bir konuşuyor ki sanki cephede bir operasyon yönetiyor. ‘Soylu bu iş böyle çözülmez’ diyen yakınından biri bile olsa ‘sen terörist misin’ der.

CHP VE İYİ PARTİ BİÇİMSEL YAKLAŞIYOR

Mithat Sancar’ın ‘kim tarafından yapılmış oluşa olsun, 13 kişinin öldürülmüş olması bir katliamdır’ açıklaması önemli. CHP ve İYİ Parti de biçimsel yaklaşıyor meseleye. ‘Bu operasyon başarılı mı, başarısız mı?’ diye soruyorlar. Kılıçdaroğlu ‘başarısız’ derken Erdoğan’ın kendi politik çıkarları doğrultısında bir operasyon haline getirildiğini söylüyor. Erdoğan’ı rahatsız etti bu açıklamalar, ağır yanıtlar verdi.

ERDOĞAN GERÇEĞİ İTİRAF ETMİŞ OLDU

Erdoğan ‘büyük operasyon yaptık bu kadar da olur’ demeye çalışarak ölümleri sıradanlaştırıyor. Vaziyet arz edeyim derken gerçeği itiraf etmiş oluyor. Gara’yı yakıp yıkmak için gidiyorsan, 13 insan da tesadüfidir onlar için.

İlk kez, hükümetin bu çapta başarı yüklediği operasyon halkta beklenen etkiyi yaratmadı. Halkın kafası karışık, başarı mı başarısızlık mı? Belirgin bir destek yok. (Evrensel WEBTV)

ÖNCEKİ HABER

Kültürpark planına tepki: Bir sabah Kültürpark’ta yükselen binalar göreceğiz

SONRAKİ HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na 500 bin liralık manevi tazminat davası açtı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa