19 Şubat 2021 09:30

CHP'li Utku Çakırözer, Garê operasyonu için Meclis araştırması istedi

CHP Milletvekili Utku Çakırözer, Garê operasyonu için Mecliste araştırma komisyonu kurulmasını, ilgili kurumların dinlenmesini ve hazırlanan raporun kamuoyu ile paylaşılmasını istedi.

Utku Çakırözer | Fotoğraf: CHP

Paylaş

CHP Milletvekili Utku Çakırözer, PKK tarafından alıkonulan 13 Türkiye vatadaşının ölümüyle sonuçlanan Garê operasyonu için Mecliste araştırma komisyonu kurulmasını, ilgili kurumların dinlenmesini ve hazırlanan raporun kamuoyu ile paylaşılmasını istedi.

Mecliste Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) kanunu görüşmeleri sırasında söz CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, "TSK'nin bu operasyonda neden başarısız olduğunu ön yargısız bir biçimde inceleyecek bir Meclis soruşturmasına ihtiyaç vardır. Mecliste bir araştırma komisyonu kurulmalıdır. İlgili kurumların yetkilileri dinlenmelidir. Bu operasyonun başarısızlığının ardında yatan nedenler tüm boyutlarıyla ortaya konulmalı, geleceğe ışık tutacak tavsiyelerle birlikte bu rapor kamuoyuna açıklanmalıdır” çağrısında bulundu.

 

SİYASİ SORUMLULAR HESAP VERMELİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan da dahil siyasi sorumluların tümünün hesap vermesi gerektiğini söyleyen Çakırözer, şu ifadeleri kullandı:

"Bu başarısızlığın siyasi sorumluluğunun mutlaka üstlenilmesi gerekir. Dünyanın neresinde olursa olsun, başarısız bir rehine kurtarma operasyonunun sorumluları halkına hesap verir. AKP Genel Başkanı da olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendi ifadesiyle de teyit ettiği başarısızlığın sorumluları halka hesap vermelidir. Yapılan açıklamalar, Meclisimize verilen bilgilendirme yeterli değildir. Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun sorduğu 5 hayati soru hâlâ yanıtlanmış değildir. Aynı şekilde, önceki gün yapılan görüşmelerde bu kürsüde siyasi parti sözcülerinin dile getirdiği son derece önemli soruların hiçbiri yanıtlanmış değildir.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Boğaziçili akademisyenler: Hiçbir üniversite iktidarın tahakkümüne sokulmamalı

SONRAKİ HABER

Nebih Nafile: Ürettiklerini tekrar etmemesi tek kaygısı olmalı sanatçının

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa