19 Şubat 2021 10:32

Ataşehir Belediyesinde işçiler grev kararını astı

Genel-İş üyesi Ataşehir Belediyesi işçileri grev kararını asmak için belediye binası önünde bir araya geldi. İşçilere Kartal, Kadıköy ve Maltepe belediyelerinde çalışan işçiler de destek verdi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Genel-İş İstanbul Anadolu Yakası 1 No'lu Şubenin örgütlü olduğu Ataşehir Belediyesinde toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine grev kararı asıldı.

Genel-İş üyesi işçiler grev kararını asmak için belediye binası önünde bir araya geldi. İşçilere Kartal, Kadıköy ve Maltepe belediyelerinde çalışan işçiler de destek verdi. Burada bir açıklama yapan Genel-İş Anadolu Yakası 1 No'lu Şube Yönetim Kurulu Üyesi Ozan Yıldırım, "Umuyoruz ki bu sözleşme greve gitmeden masada biter, herkes mutlu bir şekilde işine devam eder. Yıllardır taşeron zulmü altında, açlık sınırının altındaki ücretlerle ayakta kalmaya çalışıyoruz. Artık evimize ekmek götürmekte zorlanıyoruz. İlk defa taşeron şirketlerden çıktığımızı düşündük ve belediye şirketlerine geçtik. Ama yine bize açlık kaldı, yine yokluk düştü. Belediye şirketlerine geçtikten sonra asgari ücret zammı da elimizden gitti, yol yemek paralarında düşüşler oldu. Buradaki kayıplarımızın ve enflasyon karşısında ücretlerimizin erimesinin önüne geçmek için ilk defa belediyelerde özgür toplu sözleşme şansı yakaladık" dedi.

Taleplerinin karşılanamaz talepler olmadığını ifade eden Yıldırım, "Talepler TİS masasında işçinin kabul ettiği pazarlıklarla belli noktalara getirilebilir. Ama bu talepler işçinin mücadelesiyle belli bir noktaya gelecektir. Artık mücadeleyi büyütmekten başka bir yol yok arkadaşlar. Buradan Belediye Başkanı Battal İlgezdi’ye, belediye yönetimine sesleniyorum. İşçi yıllardır kayıplar yaşıyor, geçinemiyor. Gelin bu sözleşmeyi masada bitirelim" dedi. Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin de kendisini aradığını ifade eden Yıldırım, İlgezdi’nin "Bu sözleşmeyi masada bitirmek için adım atacağız, çaba göstereceğiz" dediğini aktardı.

Açıklama sonrası işçiler grev kararını belediye binasına astı. Anlaşma sağlanamadığı takdirde işçiler 2 Mart’ta greve çıkacak. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Menemen Belediyesi şirket işçileri işbaşı yapacak

SONRAKİ HABER

Farplas işçisi: Baldur işçilerini örnek alalım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa