19 Şubat 2021 13:48

Genel Maden-İş Çine Temsilciliği: İş cinayetlerine karşı çözüm birleşik gücümüzde

Madenlerde yaşanan iş cinayetlerine ilişkin açıklama yapan Genel Maden-İş Çine Temsilciği, iş cinayetlerinin kader olmadığını söyleyerek, mücadele çağrısı yaptı.

Arşiv | Fotoğraf: DHA

Paylaş

Genel Maden-İş Çine Temsilcisi Burhan Özdemir, Aydın Karpuzlu ilçesi Güney köyü yakınında faaliyet gösteren Mikroman Madencilikte iş cinayetinde yaşamını yitiren maden işçisi Taner Çulhaoğlu başta olmak üzere madenlerede yaşanan iş cinayetlerine ilişkin açıklama yaptı.

Özdemir yaptığı açıklamada iş cinayetlerinin sürekli yaşandığına dikkat çekerek, yaşanan ölümlerin kader deyip geçiştirilmemesi gerektiğini söyledi. İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi (İSİG) verilerine göre Ocak 2021’de iş cinayetinde 199 işçinin yaşamını yitirdiğini hatırlatan Özdemir, “Peki, bu ölüme kader deyip kendimizi teselli  mi edeceğiz? İş cinayetinde kaybettiğimiz emekçi kardeşimizin başına gelen olaylarda olduğu gibi susup bekleyecek miyiz? Emekçi Taner kardeşimizin geride bıraktığı ailesinin geçimini kim sağlayacak?​” diye sordu.

“ÇÖZÜM BİRLEŞİK GÜCÜMÜZDEDİR”

Madenlerde yaşanan sorunlara karşı Çineli maden işçileri sendikada örgütlenmeye çağıran Özdemir, “Bu bir kader değildir ve değiştirmek de bizlerin ellerindedir. Vahşi maden işletmelerinde ücret, çalışma koşulları, iş güvenliği ve işçi sağlığını insanca yaşanacak bir seviyeye yükseltmek biz emekçilerin ellerindedir. Çözüm birleşik gücümüzdedir. Bu amaçla yürüttüğümüz sendikal mücadeleyi büyütüp, toplu sözleşmelerle dertlerimize çare bulmak mümkündür. Yaşadığımız bu acı kaybımıza yenilerinin eklenmemesi için siz tüm emekçi kardeşlerimizi haklarımıza sahip çıkmaya çağırıyorum” dedi. (Aydın/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

GAR published a report on Afghan immigrants in Istanbul: Afghans at the Margins of Precarity

SONRAKİ HABER

Antalya’nın Kaş ilçesi kayıt dışı apart ve villa turizmine teslim oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa