20 Şubat 2021 15:19
Son Güncellenme Tarihi: 20 Şubat 2021 20:54

Berat Albayrak'ın avukatı "Damat nerede" diye soran CHP'ye dava açılacağını duyurdu

Berat Albayrak'ın avukatı İsa Sinan Göktaş, "Damat nerede" diye soran CHP'ye 500 bin liralık dava açılacağını duyurdu.

Berat Albayrak | Fotoğraf: DHA

Paylaş

CHP, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Martin Handford tarafından yaratılan bulmaca kitapları serisi "Where's Wally?"ye (Türkçeye "Ali Nerede?" adıyla çevrilmiştir) gönderme yaparak "'Damat' nerede" diye sordu.

Paylaşımda "Para nerede? Kayıp... Peki 'damat' nerede? Sen de oyna, firari damadı bul. Arkası yarın" ifadeleri yer aldı.

"TARAFIMIZCA HER TÜRLÜ YASAL YOLA BAŞVURULACAKTIR"

Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın avukatı İsa Sinan Göktaş, CHP'ye 500 bin TL'lik dava açılacağını duyurdu.

İstifasını sosyal medyadan duyuran Albayrak’ın "eşi ve çocuklarıyla zaman geçirdiğini" söyleyen Göktaş, konuya dair açıklamasını Twitter hesabından paylaştı.

Paylaşımında Berat Albayrak hakkında CHP tarafından "iftira ve karalama çalışmaları" başlatıldığını iddia eden Göktaş, Merkez Bankası’nın herhangi bir miktarda döviz ya da TL cinsinden kaynağının farklı yere transfer edilme ya da yok olma durumunun olmadığını öne sürdü.

"Görev süresi boyunca Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki hiçbir bakanın karşılaşmadığı yalan, iftira ve ahlaksız saldırılara maruz kalan Sn. Berat Albayrak görevinden ayrıldığı günden bu yana normal bir Türk ailesinde olduğu gibi evinde eşi ve çocukları ile zaman geçirmektedir” diyen Göktaş, açıklamasını şöyle sonlandırdı:

“Bu mesnetsiz ve suç konusu imaların Sn. Albayrak’ın itibarına yönelik ve kişilik haklarına saldırı mahiyetinde ifadeler olduğunda tereddüt yoktur. Bu ifadelere ve saldırılara karşı da tarafımızca her türlü yasal yola başvurulacaktır.

Açılacak 500.000 TL’lik davadan kazanılacak tazminat tutarı hain terör örgütü PKK ile mücadelede şehit düşen kahramanlarımızın ailelerine bağışlanacaktır. Kamuoyunun bilgisine saygıyla arz olunur.”

CHP: DAMADI BULDUK

Albayrak'ın avukatının CHP'ye 500 bin liralık tazminat davası açılacağını duyurmasının ardından partinin sosyal medya hesabından bir açıklama daha paylaşıldı.

CHP, "Damat nerede" sorusunun yer adlığı paylaşımı alıntılayarak "Sizlerin de yardımıyla damadı bulduk... Avukatının açıklamasından, damadın sağ salim evinde olduğunu; Merkez Bankası’ndan 'buhar olan' 128 milyar dolar yetmezmiş gibi Partimizin de 500 bin TL'sine talip olduklarını öğrendik. Yarın saat 13.00'te, 'Damadı kim saklıyor?' diyeceğiz" ifadeleri yer aldı.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Akdeniz'de 4.1 büyüklüğünde deprem

SONRAKİ HABER

Hanau Katliamı 1. yılında lanetlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa