22 Şubat 2021 08:58

AKP'nin İstanbul İl Başkanı adayı, eski Saadet Partili Osman Nuri Kabaktepe oldu

AKP İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak yerine eski Saadet Partili Osman Nuri Kabaktepe'nin aday olarak belirlendiği açıklandı.

AKP logosu

Paylaş

AKP Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, Osman Nuri Kabaktepe'nin, İstanbul İl Başkanı adayı olarak belirlendiğini açıkladı. Osman Nuri Kabaktepe, Refah Partisi, Fazilet Partisi ve son olarak Saadet Partisinde görev almış bir isim. Kabaktepe, 2004 Mahalli İdareler Seçimlerinde Saadet Partisi Fatsa Belediyesi başkan adayı olarak yarışmıştı.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "24 Şubat Çarşamba günü gerçekleştireceğimiz 7. Olağan İstanbul İl Başkanlığı kongremizde, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle Osman Nuri Kabaktepe Bey adayımız olarak belirlenmiştir. Görevi devredecek İl Başkanımız Bayram Şenocak'a bugüne kadar göstermiş olduğu emek ve gayretleri için teşekkür ediyorum. Partimize ve İstanbul'umuza hayırlı olsun." ifadelerini kullandıı.

AKP İl Başkanı Bayram Şenocak kongrede yeniden aday olmayacağını açıklamıştı.

OSMAN NURİ KABAKTEPE KİMDİR?

1 Aralık 1970'te Fatsa'da doğan Kabaktepe, Fatsa İmam Hatip Lisesi ve Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde eğitim gördü. Refah Partisi ve Fazilet Partisi'nde çeşitli kademelerde görev alan Kabaktepe, Saadet Partisi İstanbul İl Yönetimi ve Saadet Partisi Genel İdare Kurulu üyeliği görevinde bulundu. Kabaktepe, 2004 Mahalli İdareler Seçimlerinde Saadet Partisi Fatsa Belediyesi başkan adayı olarak yarıştı.

Daha önceki yıllarda Saadet Partisi Gençlik Kolları Başkanlığı da yürüten Kabaktepe, İlim Yayma Cemiyeti'nde denetim kurulu üyeliği, Türkiye Gençlik Vakfı'nda (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu üyeliği ve Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Platformu Derneği Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. 2016'da Maarif Vakfı Yönetim Kurulu üyeliğine seçilen Kabaktepe halen vakıfta Başkanvekili görevini sürdürüyor. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Boğaziçi Üniversitesi'nde kayyum rektöre itirazın 50. günü

SONRAKİ HABER

EŞİK: Çıplak arama işkencedir, mağdurları sorgulamayın, failleri kovuşturun

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa