22 Şubat 2021 15:03

Birleşik Krallık’ta önlemler gevşetiliyor

İngiltere’de 8 Mart’tan itibaren okullar açılıyor. 29 Mart’tan itibaren de, iki aile ya da 6 kişi aynı evde bir araya gelebilecek.

Fotoğraf: Arif Bektaş/Evrensel

Paylaş

Arif BEKTAŞ
Londra

İngiltere’de Başbakan Boris Johnson bir açıklama yaparak, 21 Haziran’a kadar adım adım kaldırılacak önlemleri duyurdu. 8 Mart’tan itibaren okulların açılacağını belirten Johnson, 12 Nisan’da, başta uluslararası uçuşlar olmak üzere, gıda dışında kalan market ve işletmelerin, bazı spor alanlarının açılacağı söyledi. 29 Mart’tan itibaren de, iki aile ya da 6 kişi aynı evde biraraya gelebilecek.

“AŞILAR ETKİLİ OLUYOR”

Başbakan’a, “önlemleri almadan normalleşme kararı almayın” çağrıları bir kaç gündür yapılıyor. Özellikle eğitim sendikası NEU, okulların açılmasının tek koşulunun, tüm önlemler alınarak, düzenli aşılama ve sınıfların koronavirüs önlemleri doğrultusunda planlanması ile mümkün olabileceğini söylüyordu.

Önlemlerin adım adım gevşetileceğini söyleyen Johnson, 18 milyona yakın aşının yapıldığını ve bu aşılar nedeniyle hastanelik olma ya da ölümle sonuçlanan vakalarda büyük düşüş olduğunu ve ciddi etkide bulunduğunu söyledi.

ÖNCEKİ HABER

Altın Gün'den Merve Daşdemir: Bence Grammy’e Âşık Veysel, Neşet Ertaş aday gösterildi

SONRAKİ HABER

Türkiye'de son 24 saatte 8 bin 104 kişinin koronavirüs testi pozitif çıktı (22 Şubat)

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa