22 Şubat 2021 17:21
/
Güncelleme: 21:38

Çocuklarına yönelik istismar suçundan 35 yıl hapis cezası alan M.A.K. tahliye edildi

Adana'da iki çocuğuna cinsel istismara maruz bıraktığı için 35 yıl 7 ay hapis cezası alan M.A.K.'nın cezası, Bölge Adliye Mahkemesi tarafından bozuldu.

Adana'da 5 ve 7 yaşındaki çocuklarını cinsel istismara maruz bıraktığı için tutuklu yargılanan M.A.K., "müstehcen içerik üretmekte çocukların kullanılması", "çocuğun görebileceği yerlerde müstehcenlik" ve "çocuğun cinsel istismarı" suçlarından 35 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

DHA'nın haberine göre, Adana 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, çocukların pedagog eşliğinde ifadeleri alınmıştı. Fail M.A.K.'nin avukatı, çocukların ifadeleri sonrası tutuklu yargılanmasına itiraz etti. İtirazı değerlendiren Adana Bölge Adliye Mahkemesi 12'nci Ceza Dairesi kararı bozarak sanığın tahliyesine karar verdi.

KARARIN GEREKÇESİ: İFADELER ÇELİŞKİLİ

Verilen kararda anne B.K'nin ifadelerinde çelişki olduğu ifade edilerek, mahkemede çocuklara olayı anlatması için hakim tarafından sorulan soruların da "yönlendirmeye bağlı" sorular olduğu öne sürüldü. Daire, çocukların ilk aşamada söylemediği bazı ifadeleri daha sonra bahsetmesine de kararda yer verdi.

Failin tüm suçlamaları reddettiğine değinilen kararda, "Çocuklar dışında başka görgü tanıklarının olmadığı, kalabalık ortamlarda failin ailesi ve diğer aile bireyleriyle bir arada oldukları, fotoğraflarda çocukların mutlu ve güler yüzlü oldukları, sanığın atılı cinsel istismar suçlarını işlediği yönünde aralarında evlilikleri boyunca sorunlar olduğu belirtilen ve çocukların velayeti konusunda M.A.K. ile aralarında çekişme ve husumet bulunan B.K.'nin ve çocukların çelişkili ve hayatın olağan akışına aykırı beyanlarından başka delil bulunmamasına rağmen, beraat yerine mahkumiyet kararı verildiği" ifadeleri yer aldı.

Daire, dosya kapsamında eksiklerin giderilip, davanın yeniden görülmesine hükmederek, sanığın tutuklu kaldığı süreyi gerekçe gösterip, tahliyesine karar verdi. (HABER MERKEZİ)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Peşkeşe ‘dur’ de!

Peşkeşe ‘dur’ de!

Çayırhan Termik Santralinin özelleştirilmesi için alınan ve genelde mal değerinin yüzde 10 düzeyinde belirlenen geçici teminat bedeli 250 milyon TL oldu. Bu bedel madenin sadece 3.5 günlük kazancına denk geliyor. Satışa karşı direnişi sürdüren madenciler, ‘Yağmayı durduralım’ çağrısı yaptı.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
5 Mart 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et