23 Şubat 2021 13:42

KTÖS’den Ersin Tatar’a: İki Toplumlu Sağlık Komitesi’ni neden çalıştırmıyorsunuz?

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil, hükümete aşı planıyla ilgili sorular yöneltti.

Şener Elcil | Fotoğraf: Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası

Paylaş

Sağlık Bakanı Ali Pilli’nin görevden alındığı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, Kovid-19 aşısıyla ilgili açıklama yaptı. Elcil, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a, “İki Toplumlu Sağlık Komitesi’ni neden çalıştırmıyorsunuz?​” diye sordu.

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil, yaptığı açıklamada Kıbrıs 2003 yılından beri Avrupa Birliği üyesi bir ülke olduğunu belirterek, “Covid-19 ile ilgili Avrupa aşı programının bir parçasıdır. Avrupa Birliği müktesebatı kuzey Kıbrıs İle ilgili olarak askıda olsa bile, adamızın kuzeyinde yaşayan AB vatandaşı Kıbrıslı Türkler de aşı programına alınmış olup, Sn. Mustafa Akıncı’nın görevde olduğu dönemde 'İki Toplumlu Sağlık Komitesi' aracılığı ile 400 bin doz aşının kuzeye verilmesi konusunda uzlaşıya varılmıştır” dedi. Kuzeye verilen aşı miktarının bugüne kadar neden düşük olduğu ile ilgili Rum basınına da yansıyan bilgilere göre Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın engel çıkardığını savunan Elcil, Cumhurbaşkanı beş soru yöneltti.

TATAR’A BEŞ SORU

Elcil, Tatar’a şu soruları yöneltti:

“İki Toplumlu Sağlık Komitesi’ni neden çalıştırmıyorsunuz? Güney Kıbrıs’a neden yanlış ve eksik bilgiler içeren uyduruk aşı planı veriyorsunuz? Teklif edilen aşı miktarını almaktan neden kaçınıyorsunuz? Pfizer firmasının aşı konusunda bilgilendirme yapacak uzmanına kuzey Kıbrıs’a geçiş için neden izin vermiyorsunuz? Avrupa Birliği’nden gelen sağlık araç gereç ve ekipmanını reddedip, neden geri gönderiyorsunuz?​”

Tatar’ın, “AB doğrudan bize yardım yapsın, Rumlar dominant olmak istiyor” gibi söylemleriyle halkın sağlığıyla oynadığını, bunun da insanlık suçu olduğunu belirten Elcil, Tatar’ı söylemlerinden vazgeçmeye çağırdı.

20 Şubat’ta Başbakan Ersan Saner, Sağlık Bakanı Ali Pilli'yi görevden alarak, yerine Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ünal Üstel getirilirken, Üstel’in yerin de Resmiye Canaltay getirilmişti. (İstanbulEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Malatya'daki Zirve Yayınevi soruşturmasında 10 kişiye dava açıldı

SONRAKİ HABER

Brezilya, BioNTech/Pfizer'ın Kovid-19 aşısının yaygın kullanımını onayladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa