23 Şubat 2021 15:53

AKP Sözcüsü Çelik: Merkez Bankası rezervleriyle ilgili gizli saklı işlem yok

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Merkez Bankası rezervleriyle ilgili, "Şimdiye kadar yapılmış gizli saklı bir işlem yok. Her şey kanunlara ve piyasa kurallarına uygun bir şekilde yapılmış" dedi.

Fotoğraf: Murat Kaynak/AA

Paylaş

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'a ilişkin muhalefetten gelen eleştirilere yanıt verdi. Çelik, "Merkez Bankası rezervleri açısından soracak bir şeyiniz varsa verecek cevabımız var. Aile değerlerini saldıran bir siyasi tutum geliştiriyorlar. Herkesin aile değerleriyle uğraştığı bir siyasi ortamın ne kadar ahlak dışı olacağını herkes görsün. Bunlar doğru yaklaşımlar değil. Merkez Bankası rezervleri ve diğer konularda sordukları sorulara arkadaşlarımızın verdiği cevap açık. Her şey kanunlara ve piyasaya uygun bir şekilde yapılmış" dedi.

AKP MYK'nin ardından gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Ömer Çelik, Merkez Bankası rezervleriyle ilgili, "Şimdiye kadar yapılmış gizli saklı bir işlem yok. Her şey kanunlara ve piyasa kurallarına uygun bir şekilde yapılmış." diye konuştu. Çelik, CHP'nin "Berat Albayrak nerede?" sorularını da eleştirerek "Politik tartışma yerine meselenin içine aileyi karıştırıyorlar, bu son derece saygısız, ahlaki olmayan bir yaklaşım." ifadelerini kullandı.

Çelik, Hayvanları Koruma Kanunu'na dair, "Taslak haliyle bile AB standartlarının ötesinde ve üstünde. Paydaşlarla ciddi şekilde çalışılmış, iyi bir komisyon çalışması yapılmış, partimizde de iyi değerlendirilmiş bir çalışma olduğunu söyleyebilirim." dedi. Çelik, "Hayvanları Koruma Kanunu'nu ayrıntılı bir şekilde görüştük. Canlıların eşya olarak ortadan kaldırılmasından süs olarak nitelendirilmesinin ortadan kaldırılmasına ilişkin geniş bir yelpazede değerlendirdik. Canlıların korunması, onların zalimane davranışlardan uzak tutulacak koşulların oluşturulması, şehirde olanların canice davranışlardan korunması için geniş kapsamlı bir düzenleme. Şu taslak haliyle bile AB standartların üstünde ve ötesinde, paydaşlarıyla yapılan bir çalışma olduğunu söyleyebilirim. İnşallah en kısa zamanda Meclis'e gelince ayrıntılar kamuoyuyla paylaşılacak." ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

AB: HDP’ye yönelik devam eden baskılardan ciddi şekilde endişeliyiz

SONRAKİ HABER

Türkiye'de son 24 saatte 75 kişi Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa