24 Şubat 2021 15:54

Yunanistan'da hamile bir Afgan mülteci kendini yaktı

Midilli Adası'ndaki bir Afgan mültecinin, hamileliğinden dolayı Almanya'ya transfer edilemeyeceğini öğrenince kendini yaktığı bildirildi. Kadının hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

Yunanistan'da hamile bir Afgan mülteci kendini yaktı

Fotoğraf: Evrensel

Yunanistan'ın Midilli Adası'ndaki bir Afgan mültecinin, hamileliğinden dolayı Almanya'ya transfer edilemeyeceğini öğrenince kendini yaktığı bildirildi.

AA'nın Yunanistan resmi ajansı ANA-MPA'nın haberine dayandırarak verdiği bilgiye göre, 21 Şubat Pazar günü Karatepe Mülteci Kampı'nda kalan 8 aylık hamile bir Afgan kendini yaktı.

Kimliği açıklanmayan kadının, 2 çocuğunu çadır dışına çıkararak kendini ateşe verdiği belirtilen haberde, mülteci statüsünde olan kadının hamileliğinden dolayı planlandığı şekilde Almanya'ya transferi yapılmadığı için bu yola başvurduğu aktarıldı.

Haberde, hastanede tedavi altında olan ve hayati tehlikesi bulunmayan mültecinin, yarın Midilli Savcılığı'na ifade vereceği kaydedildi. (DIŞ HABERLER)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Yasak çuvala sığmıyor

Yasak çuvala sığmıyor

KAMUAR’ın hesaplamalarına göre son bir yılda meyve fiyatları yüzde 154.5, sebze fiyatları yüzde 116.5, gıda fiyatları ortalama yüzde 70 arttı. Hane halkının bir yıl sonrası için enflasyon beklentisi yüzde 59’u, işçilerinki ise yüzde 62’yi aştı. Emekçiler için bıçak kemikte! Yasak, tutuklama, işten atma tehdidi işçilerin harekete geçmesini durduramıyor.

Has Çuval 37 ülkeye ihracat yapıyor.

İstanbul Sanayi Odası nın ikinci en büyük 500 listesinde.

Has Çuval'ın iki fabrikasında 600 işçi fiili greve katıldı

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
Erdoğan: Dünya bir imtihan yeridir, ekonomik zorluklar gelip geçer.

Evrensel'i Takip Et