25 Şubat 2021 04:48
Son Güncellenme Tarihi: 25 Şubat 2021 16:36

İYİ Parti: HDP'yi problemli görüyoruz, fezlekelere "Evet" diyeceğiz

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu, HDP'li 9 milletvekili hakkında hazırlanan fezlekelere dair, "Biz HDP'yi problemli görüyoruz. 'Evet' diyeceğiz" dedi.

Yavuz Ağıralioğlu | Fotoğraf: Fatih-Kurt/AA

Paylaş

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu, HDP'li 9 milletvekili hakkında hazırlanan fezlekelere dair "Biz HDP'yi problemli görüyoruz, terörün gölgesinde görüyoruz. Dolayısıyla 'Evet' diyeceğiz" dedi.

CNN Türk'te yayımlanan "Tarafsız Bölge" programına konuk olan Ağıralioğlu, sunucu Ahmet Hakan'ın, 9 HDP milletvekili hakkında hazırlanan fezlekelere ilişkin nasıl bir tutum sergileyeceklerine dair sorusuna yanıt verdi. Ağıralioğlu, "Biz HDP'yi problemli görüyoruz, terörün gölgesinde görüyoruz. Dillerini problemli görüyoruz. Dolayısıyla milletin Meclisinde bu üslupla siyaset yapmalarını uygun bulmuyoruz. 'Evet' diyeceğiz" ifadelerini kullandı.

CİHAN PAÇACI: PRENSİP OLARAK…

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı da konuya ilişkin "Tabii biz parti olarak bütün bu dosyaları inceleyeceğiz. Yani her fezlekenin dosyası, tek tek incelenecektir. Ancak genel bir prensip olarak eğer yargı birimi, bir savcı, bir milletvekilinin teröre bulaştığını, terörle iltisaklı olduğunu iddia ediyorsa o milletvekilinin yargıda aklanması veya mahkum olmasının önü açılmalıdır. Dolayısıyla gelen fezlekelerle ilgili olarak bizim yöntemimiz büyük ihtimalle böyle olacaktır. Bizim teröre karşı, çok ciddi bir tavır içerisinde olduğumuzu biliyorsunuz. Teröre bulaşan kim olursa olsun ister milletvekili olsun ister başkası olsun yasalarımızda öngörülen cezaların uygulanmasından yanayız" dedi.

NE OLMUŞTU?

Ankara Cumhuriyet Başavcılığı, Kobanê eylemlerinin başlatılması ve devam ettirilmesi yönünde hareket ettikleri gerekçesiyle HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan da dahil olmak üzere 9 HDP milletvekili hakkında dokunulmazlıklarının kaldırılması talebiyle fezleke hazırladı.

HDP Eş Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Pervin Buldan, Grup Başkan Vekilleri Meral Danış Beştaş ve Hakkı Saruhan Oluç ile Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, Van Milletvekili Sezai Temelli, Mardin Milletvekili Pero Dündar, Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan ve İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay Pekgözegü hakkında, Anayasa'nın 83. maddesi gereğince milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılması talep edildi.

Fezlekeler, TBMM'ye sevk edilmek üzere Adalet Bakanlığına gönderildi.

TBMM'ye ulaşan fezlekeler, ilgili komisyonlarda ele alındıktan sonra oylama için Meclis Genel Kurulunda görüşülecek.

Dokunulmazlıkların kaldırılması yönünde karar alınması halinde vekiller için adli süreç başlayacak. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Konya'daki Obruk Gölü'nde su seviyesi 28 metre azaldı

SONRAKİ HABER

Gönülçelen kelimeler atlasım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa