25 Şubat 2021 06:12

Şentop: Kesin hüküm Genel Kurula bildirilince vekillik düşer, AYM süreci sonra başlar

Fezlekelerle ilgili konuşan TBMM Başkanı Mustafa Şentop: "Anayasa, kesin hükmü esas alıyor, 'Kesin hüküm verildikten sonra, bu Genel Kurul'a bildirildikten sonra milletvekilliği düşer' diyor."

Fotoğraf: DHA

Paylaş

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Meclis'e iletilen fezlekelerle ilgili konuştu. Kesin hüküm Genel Kurul'da okunduktan sonra milletvekilliklerinin düşeceğini, bireysel başvuru süreçlerinin daha sonra işleyeceğini söyledi.

"Meclis açısından üzücü olduğunu söylemek isterim, bu kadar (dokunulmazlık) dosya sayısının ve dosyaların içeriğinin" diyen Şentop, sürecin işleyişi hakkında konuştu. Şentop, "Anayasa, kesin hükmü esas alıyor, 'Kesin hüküm verildikten sonra, bu Genel Kurul'a bildirildikten sonra milletvekilliği düşer' diyor. Bireysel başvuru süreci sonra çıkmış. Bireysel başvuru sürecine ilişkin bir şey yapılacaksa, hukuki düzenleme yapılması gerekir. Biz, önce Anayasa'nın sözüne uygun davranmak zorundayız" dedi.

Dokunulmazlık fezlekeleri hakkında Karma Komisyon'un dosyanın içeriklerine bakarak karar vereceğini söyleyen TBMM Başkanı Şentop, Gergerlioğlu ve Enis Berberoğlu'nun dosyalarının Meclise gelmediğini bildirdi.

33 milletvekili hakkında fezlekeler TBMM'ye ulaşmıştı. 33 fezlekeden 28'i HDP'li milletvekilleri hakkında. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ekonomik güven endeksi şubat ayında 95,8'e geriledi

SONRAKİ HABER

Pandemi yılı 2020'de evlenmeler ve boşanmalar azaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa