25 Şubat 2021 12:18

Kılıçdaroğlu'dan fezleke yanıtı: "Eller iner kalkar" dediğin milletin milletvekilleri

Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın fezlekelerle ilgili üslubunu eleştirerek "Meclis'e gelecek, eller kalkacak, inecek' dediğin adamlar, bu milletin seçtiği milletvekili" diye konuştu.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Meclis'e fezlekelerle ilgili açıklamasını eleştirdi, "Eller kalkacak, inecek' dediğin adamlar, bu milletin seçtiği milletvekili. Bu milletvekillerinin iradesi yok mu?" dedi.

Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak için Aksaray'a gelen Kemal Kılıçdaroğlu çiftçilere, banka ve tarım kredi kooperatifi çalışanlarına seslendi. Kılıçdaroğlu, "Çiftçi üretiyor. Başımızın üstünde yeri var. 2006 yılında kanun çıkardılar. Dediler ki çiftçiye her yıl en az milli gelirin yüzde 1'i oranında destek vereceğiz. Sizin devletten 210 milyar TL alacağınız var. Sözüm var; o faizlerin tamamını sileceğim. Ana parayı ödeyeceksiniz" diye konuştu.

Gazetecilerin sorularını cevaplayan Kılıçdaroğlu, Meclis'e gelen 33 fezleke ile ilgili ''Bir partinin genel başkanı, mahkemeye hakim tayin edemez. Ben dahil. Bütün siyasi partiler için söylüyorum. Siyasi partilerin genel başkanı, mahkemeye hakim tayin edemez. Mahkemeye hakim tayin ediyorsa o hakime güven olmaz. Günümüze bakın; yargı bağımsızlığı var mı? Yargı bağımsızlığı yok. Erdoğan'ın talimatını savcılar derhal yerine getiriyor mu? Getiriyor. İstediği adamı hapse attırıyor mu? İstediği adamı hapse attırıyor. Şu konuşma üslubuna bakın; 'Meclis'e gelecek, eller kalkacak, inecek'. 'Eller kalkacak, inecek' dediğin adamlar, bu milletin seçtiği milletvekili. Bu milletvekillerinin iradesi yok mu? Bu milletvekilleri, şu dosyaya bakalım, demeyecek mi? Erdoğan diyor ki 'Demeyeceksiniz, el kaldırıp, indireceksiniz'. Ne demek bu? 19 Mayıs hareketlerini yapacaksınız Meclis'te. Bu millete yazıktır, bu ülkeye yazıktır. Öyle bir yönetim tarzı olur mu? Bu yönetim tarzı akıldan uzak yönetim tarzıdır. İnada dayanan bir yönetim tarzıdır" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Sakarya'da düğün, nikah ve spor salonu faaliyetleri 15 gün yapılmayacak

SONRAKİ HABER

Gençler mutsuz ama umutsuz değil

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa