1 Mart 2021 10:11
/
Güncelleme: 17:52

EMEP ve İİŞP'den CPS işçilerine ziyaret: Birlikte hareket edersek kazanabiliriz

Türk-İş, Hak-İş ve DİSK’e bağlı sendikalardan oluşan İstanbul İşçi Sendikaları Şubeler Platformu (İİSŞP) ve Emek Partisi (EMEP) Tuzla Serbest Bölge’de bulunan DERİTEKS’in örgütlü olduğu CPS Otomotiv’de patronların arasındaki anlaşmazlık nedeniyle ücretleri aksayan ve fabrika önünde eylem başlatan işçilere dayanışma ziyaretinde bulundu.

İşçileri ilk olarak İİSŞP platformu ziyaret etti. DERİTEKS Tuzla Şube Sekreteri Pembe Maden, “Bu dayanışma işçilerin birliği açısından önemlidir. Sınıf dayanışmasını büyüteceğiz, birlikte güçlü işler yapacağız” dedi.

İİSŞP adına işçilere seslenen Dönem Sözcüsü ve TGS İstanbul Şube Başkanı Banu Tuna da “İşçilerin sendikalaşmasına, sendikalı işyerlerinde de TİS yapmalarına ve hak talep etmelerine tahammül edilemiyor. Sendikalı sendikasız birçok işyerinde işçiler işten atılıyor. Kadıköy ve Maltepe belediyelerinde işçileri de grev yaparak hak mücadelesi verdi. CPS işçileri de burada onurlu ve örnek bir mücadele sergiliyor. Tüm bu gelişmeler gösteriyor ki birlikte hareket edersek kazanabiliriz. Tüm işçilerin sürdürdüğü mücadelede olduğu gibi platform olarak CPS işçilerinin de yanındayız” dedi.

GREV HER YERDE BİR HAKTIR

Daha sonra ise EMEP İstanbul İl Örgütü işçileri ziyaret etti. Şube Başkanı Hikmet Numanoğlu 29 Ocak’ta kısa çalışma ödeneğinin başladığı fabrikada 176 işçiden 61’nin bundan dahi faydalanamadığını dile getirdi. Numanoğlu, “CPS patronları şunu bilmeli, bizim 176 arkadaşımızın bütün tazminatları ödenmeden mücadelemizi sonlandırmayacağız” dedi.

EMEP'ten CPS işçilerine dayanışma ziyareti

Fotoğraf: Evrensel

EMEP’in işçilerin yanında olacağını vurgulayan EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, “Bu iş, aş, evde ekmek bekleyen çocukların davasıdır. Bu aynı zamanda özgürlük davasıdır. Sırf bu fabrika ayakta dursun diye bin bir fedakarlığı yapan bu işçilere yapılan bu zül kabul edilemez” dedi.

Hükümetin ekonomik krizin ve pandeminin yükünü işçiye yıktığını dile getiren Akdeniz, “Bir kalemde zenginlerin 260 milyar liralık vergi borcunu sildiniz. Burada çalışan 176 işçinin hakkını çok mu görüyorsunuz. İşçiler olarak biz de alın terimizi istiyoruz” diye konuştu.

Maltepe ve Kadıköy belediyelerindeki işçilerin grevini hatırlatan Akdeniz, “İşçinin alın terini istediği her yerde grev bir haktır. İşçiler grev yaparken belediye şu partidenmiş bu partidenmiş, şu konfederasyona üyeymiş, buna üyeymiş buna bakmayız. İşçi işçidir, patron patrondur” dedi.

8 MART’A ÇAĞRI

EMEP İstanbul İl Başkanı Sema Barbaros da CPS Otomotiv işçilerinin yıllardır sendikalaşma mücadelesi verdiğini dile getirdi.

Kadın işçilerin de yüz yıllardır şiddete karşı, eşitlik ve özgürlük mücadelesi verdiğini belirten Barbaros, “Bu mücadele hepimizin mücadelesi. Pandemi sürecinde sömürünün katbekat artmasına karşı kadın işçiler eşitlik talepleri için, cinayetlere karşı, şiddete karşı 8 Mart’ta alanlarda olmalı. Patronlar sömürü düzeninde işçilerin haklarına göz koymuşsa bugün iktidar da kadınların şiddete karşı birleşmesini istemiyor. Bunun için İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanmasına bile karşı çıkıyor. İş ekmek ve özgürlük mücadelemizin yanına bir de eşitlik koyuyoruz. 8 Mart’ta olduğumuz her yerde alanlara çağırıyoruz” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

İşçiye, düşman hukuku

İşçiye, düşman hukuku

Patronların yüzde 30 zam dayatmasına karşı yayılan grevleri engellemek için adeta düşman hukuku uygulanıyor: Besleme basın devreye sokuldu, valilik eylemleri yasakladı, e-devletten sendika üyeliği engellendi, işçilerin önüne polis-jandarma barikatı çekildi, gözaltılarla gözdağı verildi… Hiçbirinden sonuç alınamayınca ‘suç icadı’yla BİRTEK-SEN Başkanı Mehmet Türkmen tutuklandı.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
Adalet bakanı, "Kimileri ‘Bize soruşturma açın’ dercesine ortalıkta dolaşıyor" demişti. BİRTEK-SEN genel başkanının tutuklanmasından sonra siyasetçiler, gazeteciler ve sanatçılar şafak operasyonu ile gözaltına alındı

Evrensel'i Takip Et