01 Mart 2021 15:25
Son Güncellenme Tarihi: 01 Mart 2021 21:18

Türkiye genelinde ilk öğretim ile 8. ve 12. sınıflarda yüz yüze eğitim başlıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye genelinde ilk öğretim ile 8. ve 12. sınıflarda yüz yüze eğitim başlayacağını açıkladı. Milli Eğitim Bakanlığı, yüz yüze eğitimle ilgili detayları paylaştı.

Fotoğraf: Erkan Altuntaş/DHA

Paylaş

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.

Erdoğan, Türkiye genelinde ilk öğretim ile 8'inci ve 12'nci sınıflarda yüz yüze eğitimin başlayacağını açıkladı.

Düşük ve orta riskli illerde ilaveten ortaokullar ve liseler dahil diğer kademelerde eğitim-öğretime başlanacak.

Yüksek ve çok yüksek riskli illerde genel uygulamanın dışında sadece liselerdeki yüz yüze sınavlar yapılacak.

BAKANLIK YÜZ YÜZE EĞİTİMİN DETAYLARINI AÇIKLADI

Milli Eğitim Bakanlığı da akşamın ilerleyen saatlerinde bir açıklama yaparak yarından itibaren yüz yüze eğitime geçilecek okullarla ilgili detayları paylaştı.

Açıklamada "2 Mart Salı günü itibarıyla tüm okul öncesi eğitim kurumlarında, ilkokullarda, 8 ve 12. sınıflarda ülke genelinde yüz yüze eğitime başlanacak" denildi. Açıklamaya göre; yüz yüze eğitime, seyreltilmiş gruplar halinde, ortaokul 8. sınıflarda haftada 12-22 saat,12. sınıflarda haftada 16-24 saat olarak başlanacak.

Bakanlık, liselerdeki sınavların 8 Mart Pazartesi'den itibaren tüm illerde salgın tedbirleri çerçevesinde yüz yüze gerçekleştirileceğini duyurdu.

Düşük ve orta riskli illerde yüz yüze eğitime okul öncesi kurumlarda tam zamanlı, ilkokullarda seyreltilmiş sınıflarda haftada 2 gün başlanacağı belirtildi.

Açıklamaya göre; 5, 6, 7, lise hazırlık, 9, 10 ve 11. sınıflarda ise düşük ve orta riskli illerde yüz yüze eğitime seyreltilmiş gruplarla haftada 2 gün olacak şekilde başlanacak.

Yüz yüze eğitim kapsamı dışındaki uygulamalarda uzaktan eğitime devam edilecek. Yüz yüze eğitime katılım veli rızasına bağlı olacak.

Özel gereksinimli öğrenciler için hizmet veren özel eğitim okul ve sınıfları ülke genelinde tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime başlayacak.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Haftasonu sokağa çıkma kısıtlaması düşük ve orta riskli illerde tamamen kalktı

SONRAKİ HABER

Restoranlar, kafeler yüksek riskli iller dışında yarı kapasiteyle açılabilecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa